Sport

2015.03.17. 09:36

Ungvári Pisti nem könyörög azért, ami talán alapból járna neki

Hajdúsámson - A minap egy tartalmas cikk jelent meg a Harangi Imre SE klasszis 49 kilós öklözőjéről, Ungvári Istvánról, Deák Zsigmond tollából.

Hajdúsámson - A minap egy tartalmas cikk jelent meg a Harangi Imre SE klasszis 49 kilós öklözőjéről, Ungvári Istvánról, Deák Zsigmond tollából.

A cikk írója azt ecseteli, hogy bár Ungi ebben a súlyban jelenleg Magyarország legjobbja, mégis Németországba kényszerül menni kenyeret keresni, hiszen itthon egyelőre nem dotálják úgy a teljesítményét, ahogyan vélhetően megérdemelné. Legutóbb sem tudott megjelenni Tatán, holott meghívót kapott a válogatottba, mert hosszú hetekre nem hagyhatja abba a jól jövedelmező külföldi fizikai munkát. Kár ezért, s reméljük bekövetkezik majd némi pozitív változás Pisti sorsában. Közben Máté Attila vezetőedző és a klub másik ásza, Varga Miklós Tatán dolgoznak ettől a héttől, egészen április második hetéig.

Ungvári Európa-bajnokságon szerzett bronzérmet 2008-ban, és a cikk írója szerint is éppen a legjobb korban van, hisz 25 éves, vagyis van már mögötte tapasztalat, ám még bombaerős évek következhetnének pályafutásában. Amennyiben módjában áll, a fontos versenyekre hazatér Magyarországra, ám többet a jelen helyzetben nem tud vállalni - kis magyar valóság...

A Bocskairól is szó esik az írásban, ahol emberünk kiesett az első kanyarban, a végső nyertes angol Horn ellenében. Azonban Ungvári a meccset szinte nulla edzéssel a háta mögött, a fizikai munkától és az utazástól fáradtan vállalta, így nem túlzás kijelenteni, hogy amennyiben mások a körülmények, vélhetően komolyan helybenhagyta volna ezt az ellenfelét is.

Az írásból az is kiderül, hogyan taktikáznak edzőjével a hazai versenyeken - győzelem kiharcolása mielőbb -, s még egyebekről is szó esik benne.

Ami viszont jó hír, hogy Varga Miki gőzerővel készül az év megmérettetéseire a válogatott edzőtáborában, ahol vele van a nemzeti csapat edzőjeként (is) dolgozó HISE-vezető Máté Attila is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!