Sport

2015.03.11. 16:05

Bajnokok Ligája - Közel volt csodához a Schalke

Carlo Ancelotti, a madridiak mestere a továbbjutás ellenére sem leplezte csalódottságát.

Carlo Ancelotti, a madridiak mestere a továbbjutás ellenére sem leplezte csalódottságát.

A portugál labdazsonglőr, Cristiano Ronaldo két alkalommal is fejjel vette be a németek kapuját az első félidőben, egyszer Christian Fuchs, másszor pedig Klaas–Jan Huntelaar találatára válaszolt. A fordulást követően Benzema korai góljára a BL–debütáns Sané, majd a korábbi madridi csatár, Huntelaar „reagált”.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti csalódottan foglalta össze az eseményeket, miután drámai körülmények között a Schalke elleni 4–3-as vereség dacára harcolták ki (összesítésben: 5–4) a továbbjutást a Bajnokok Ligája–negyeddöntőjébe. – Nagyon rosszul játszottunk, ez érthetetlen számomra azok után, amit decemberig művelt a gárda – kritizálta együttesét az olasz tréner az UEFA hivatalos honlapján. – Hihetetlenül sajnálom a történteket, mindenkitől elnézést kérek. Támadásban, védekezéseben, küzdésben, valamint koncentrációban is messze tudásunk alatt játszottunk.

– Óriási mérkőzésen vagyunk túl, valóságos álom lett volna továbbjutni. Négy gólt lőttünk a Real Madrid ellen, mégsem vagyunk ott a következő fordulóban. Örülünk, de egyben csalódottak is vagyunk – mondta gelsenkircheniek szakvezetője, Roberto di Matteo az uefa.com–nak, majd hozzátette, mindkét mérkőzésen CR7 jelentette a különbséget.

Örömfoci

Magabiztos játékát bombagólokkal fűszerezte meg a Porto, a Basel nagy bánatára. Kedd este „érdektelenebb” találkozóján a portugál sztárcsapat 4–0-ra győzte le svájci riválisát, összesítésben pedig 5–1-gyel lépett a legjobb nyolc közé.

Julen Lopetegui, a luzitán alakulat mestere örömét fejezte ki a lefújás után. – Nem volt egyszerű a mai feladat, hiszen a Basel nagyszerű sorozatot tudhatott a magáénak. A csapatunk tele van ambícióval, ezért teljesen megérdemelt a siker.

A svájciak menedzsere, Paulo Sousa szomorú az eredmény miatt, de büszke fiai Bajnokok Ligája–menetelésére. Elmondása szerint a portugál egylet jobbnak bizonyult, így megérdemelten jutott tovább.

HBN–DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!