Sport

2015.02.08. 14:53

Retró fotók: Deszkázás 1965-ben

John Severson azt nyilatkozta 1964-ben, hogy akik most deszkára állnak, azok az elsők, azok az úttörők. A deszkázásnak még nincs történelme, azt éppen most írjuk. Mi írjuk.

John Severson azt nyilatkozta 1964-ben, hogy akik most deszkára állnak, azok az elsők, azok az úttörők. A deszkázásnak még nincs történelme, azt éppen most írjuk. Mi írjuk. Járdaszörf - így hívták ezt a sportot a kezdetekben. Az 1940-es években a szörfösök megunták, hogy elég gyakran lapos a víz és a sportágat a járdán kezdték el gyakorolni. Hamarosan egyre többen csatlakoztak hozzájuk és a Chicago Roller Skate Company gördeszkákat kezdett árulni. Az 1960-as években beszálltak a szörfdeszka-gyártó cégek is, 1963-ban pedig már külön kiállítás nyílt a termékeknek. Az események innentől kezdve felpörögtek, 1964-ben jelent meg az első deszkás magazin és 1965-ben már bajnokságot is rendeztek. Ebben az évben készültek a galériában látható fotók. Az évtized végén egyre kevesebb deszkát adtak el, mert mindenki féltette a testi épségét. A sportág csak az 1970-es években kezdett újra feltámadni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!