Sport

2015.02.09. 13:22

DHK: az első epizód következik

Debrecen - Kedden este hat órától a Debreceni HK a Brassót látja vendégül a MOL Liga negyeddöntőjében.

Debrecen - Kedden este hat órától a Debreceni HK a Brassót látja vendégül a MOL Liga negyeddöntőjében.

A rájátszásra fordult a MOL Ligában még érdekelt hat csapat. A DHK–nak a két nyert meccsig tartó negyeddöntőben a román ASC Corona Brassó jelenti a leküzdendő akadályt. Az alapszakaszban végletekig kiélezett összecsapásokat vívtak egymás ellen a gárdák (egyedüli kivételt a november végi, 7–1–es brassói siker jelenti), gyakorta túlórában döntöttek a pontok sorsáról a felek. A szezonban lejátszott eddigi hat mérkőzésük közül négyszer a Brassó ünnepelhetett, míg a hajdúsági együttes kétszer bizonyult jobbnak, mindkétszer szétlövést követően diadalmaskodtak Ladányiék.

Új másodedző

A DHK ellenfeléről tudni érdemes, hogy az előző idényben egészen a fináléig menetelt a MOL Ligában, de ott már nem bírt az Érsekújvárral. Ellenben hazája pontvadászatában megkaparintotta az aranyérmet, miután egy végletekig kiélezett fináléban fektette két vállra a Csíkszeredát. A Brassónak Jerry Andersson személyében svéd mestere van, a stábban nemrég változás történt, hiszen Hakan Nygren családi okok miatt hazatért Svédországba, az új másodedző Christer Dreberg lett. A brassóiaknál Martin Saluga eddig 52 egységet termelt (21 gól, valamint 31 gólpassz formájában), így a szlovák játékos vezeti a házi kanadai táblázatot.

A sorban 44 ponttal a korábban Fehérváron is megforduló, így EBEL–rutinnal felvértezett Mihály Árpád következik. A kapuban Patrik Polc számít biztos pontnak, ő a hálóőrök összesített rangsorában a negyedik helyen áll, 91,42 százalékos védési mutatóval.

Egy gólpassz

A debreceni együttes, a többiekhez hasonlóan február első napján fejezte be az alapszakaszt. Ezt követően Könczei Áron, illetve Berta Ákos a válogatotthoz távozott, utóbbi bekerült a lengyelországi felkészülési tornára utazó keretbe is. Berta két találkozón kapott bizonyítási lehetőséget, a románok elleni „mészárlásból” (8–0 arányban nyertek a mieink) gólpasszal vette ki a részét. A cívis alakulat többi tagja a múlt héten már hangolt a play–offra, bár Jevgenyij Muhin mester első sorából két kulcsember is hiányzott.

Kedd este hat órától jön a Brassó elleni negyeddöntő első felvonása, az előjelek alapján ismét egy szoros mérkőzésre van kilátás, reményeink szerint debreceni örömünneppel megfűszerezve. Fontos megjegyezni, hogy a pályaelőnnyel a romániaiak rendelkeznek, így a DHK–nak minimum egyszer vendégségben is kell győznie az elődöntőért.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!