Sport

2014.12.01. 15:53

Sidibéé az 1900. Loki-gól

Debrecen - Lendületben a DVSC, remélhetőleg ez a forma megmarad a Sopron és az MTK ellen is.

Debrecen - Lendületben a DVSC, remélhetőleg ez a forma megmarad a Sopron és az MTK ellen is.

– Öt héttel vagyok a sérülés után, hamarosan százszázalékos állapotban leszek – fogalmazott Ibrahima Sidibe, a Loki csatára a vasárnap esti, 5–0-ra megnyert Nyíregyháza elleni mérkőzést követően. A szenegáli játékos a bokasérülését követően félórát már kapott a bizonyításra a Győr elleni bajnokin, majd a keleti rangadón mindkét félidőt végigjátszotta.

A két gól – belülről

A Lokiban néha hátvédként is szerepet kapó Sidibétől elsősorban gólokat vár a hazai közönség és a szakmai stáb, amit vasárnap este teljesített a csatár: kétszer vette be az exlokista Balogh János kapuját. – Az első gólnál nagyon jó beívelést kaptam Mihelictől, és már csak annyi dolgom volt, hogy jó tíz méterről befejeljem a labdát a kapuba – idézi fel a csatár az első gólja történetét, amihez hozzátartozik, hogy Sidibe háttal állt a kapunak, és meg kellett küzdenie a védőjével is. – A második találatnál a kaputól néhány méterre voltam, amikor kitűnő passzt kaptam. Csupán annyi dolgom volt, hogy a kapus lába alatt ellőjem a labdát. Ez nem sikerült elsőre, mert a játékszer elakadt Balogh lábában, de szerencsére a labda visszapattant hozzám, és két méterről sikerült a kapuba helyeznem. Nagyon boldog voltam, örültem a gólomnak, de természetesen a csapat érdekében tettem – fogalmazott a lokista, akinek a második találata sporttörténelmi, ugyanis ez volt a DVSC 1900. élvonalbeli gólja.

Az elmaradt harmadik

A második félidőre 3-0-s debreceni vezetéssel fordultak a csapatok. Az eredményre nem ült rá a Loki, továbbra is támadásban maradtak a piros-fehérek. Néhány vérszegény nyíregyházi kontrát leszámítva lényegében végig a vendégtérfélen folyt a játék.


[poll id="845"]


– A második félidőben is gólokat akartunk szerezni – idézte fel a történteket Sidibe. – Tudtuk, az oldalról beadott labdákkal van nagyobb sanszunk a gólszerzésre, ezekkel a helyzetekkel kellett jól sáfárkodnunk. Megvolt a lehetőségem a harmadik gólom megszerzésére is, amikor a jobb oldalról a kapu elé laposan belőtt labdát el kellett volna érnem, ám becsúszva sem sikerült belerúgnom – mondta Sidi.

Átmenteni ezt a formát

A győzelem kiharcolása után már már előre tekint a debreceni labdarúgó. – Az egész csapatnak nagyon fontos volt ez a győzelem, erőt, önbizalmat adott a következő meccsekre. A csapaton belül nagyon jó a hangulat, nagy az összetartás. Az elmúlt hét meccsből hatot megnyertünk, egyet döntetlenre hoztunk, azaz jó szériában vagyunk. Kitűnően megy a játék, de ez látható volt a Nyíregyháza ellen is. Reméljük, ez a forma átmenthető lesz a szerdai, soproni Ligakupa-mérkőzésre, illetve a vasárnapi, MTK elleni hazai meccsre.

HBN–KZS


Debrecen - A DVSC-TEVA az ősi rivális ellen győzött, magabiztos fölénnyel verte meg a Nyíregyháza Spartacust.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!