Sport

2014.10.25. 10:02

Érem nélkül zártuk a napot

Debrecen - Óriási csatákat vívtak pénteken is versenyzőink a Veterán Vívó Világbajnokságon, ám nem sikerült a dobogóra állniuk.

Debrecen - Óriási csatákat vívtak pénteken is versenyzőink a Veterán Vívó Világbajnokságon, ám nem sikerült a dobogóra állniuk.

A pódiumhoz a legközelebb Erdős Gábor állt, aki a férfi párbajtőrözők 70 év feletti kategóriájában indult. A magyar vívó a csoportfordulók után 24. kiemeltként kezdte az egyenes kieséses szakaszt. A legjobb nyolcig is eljutott, ahol nagyon közel állt az elődöntőbe jutáshoz, ám végül egy tussal kikapott a későbbi ezüstérmestől, a német Dieter Allkamper-től.

Közel jártak az éremszerzéshez férfi kardozóink is, akik a negyeddöntőben Oroszország ellen estek ki. A Buday György, Gasztonyi Sándor, Környei Tamás, Nagy Zsolt, Takácsy László és Urbán Péter alkotta csapat az oroszok ellen egy nagyon szoros asszót vívott, de a végén nem sikerült győzelmet szerezni a későbbi ezüstérmesek ellen.

Makranczi László

[/caption]

További eredmények:

Férfi párbajtőr egyéni 60+ kategória: 1. Volker Fischer (német), 2. Giuseppe Marino (olasz), 3. Thomas Merky (svájci) és Philippe Pfulg (svájci), …11. Marczali László, …20. Imreh László, …25. Pap Jenő, …37. Várnay Ernő.

Férfi párbajtőr egyéni 70+ kategória: 1. William Osbaldeston (brit), 2. Dieter Allkamper (német), 3. James Jefferies (amerikai) és Ilari Saarinen (finn), …8. Erdős Gábor, …27. Szentkirályi István, …36. Póka László.

Női tőr egyéni 60+ kategória: 1. Jennette Starks-Faulkner (amerikai), 2. Ute Wessel (német), 3. Clare Halsted (brit) és Anne-Marie Walters (amerikai).

Női tőr egyéni 70+ kategória: 1. Marie-Chantal Demaille (francia), 2. Kristin Payne (brit), 3. Brigitte Greunke (német) és Patricia Bedrosian (amerikai).

Férfi kard csapat: 1. Egyesült Államok, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Buday György, Gasztonyi Károly, Környei Tamás, Nagy Zsolt, Takácsy László, Urbán Péter).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!