Sport

2014.09.08. 10:11

Két Nagyunk is szerepelt a lengyelországi Szilézia Kupán

Debrecen, Nyíregyháza - Nagy Kornélia Kitti és Nagy Angéla képviselte a magyar válogatottban az Észak-Alföldi Tornádó ökölvívó régiót Lengyelországban, a IX. Szilézia Kupán.

Debrecen, Nyíregyháza - Nagy Kornélia Kitti és Nagy Angéla képviselte a magyar válogatottban az Észak-Alföldi Tornádó ökölvívó régiót Lengyelországban, a IX. Szilézia Kupán.

Kitti a felnőtt női 57 kilós mezőnyben - saját bevallása szerint - elmaradt igazi tudásától a sokat szabálytalankodó, egyébként vb-ezüstérmes vetélytárssal szemben, míg Angéla a junior 50 kilós hölgyeknél ugyancsak lengyel riválistól kapott ki (ő a védekezésének javításáról beszélt, mint jövőbeli fő feladatról).

Összességében a magyar válogatott 7 aranyérmet gyűjtött be, amihez gratulálunk a csapatnak!

A két lány közül a nyíregyháziak kiválósága, Nagy Kitti már pénteken ringbe lépett, hiszen az ő kategóriájában hatan mértek be, s neki a legjobb négybe kerülésért is bunyóznia kellett. Veresége okairól edzője, egyben édesapja beszélt nekünk - tolmácsolva Kitti szavait is. Míg a DVSC öklözője, Nagy Angi saját maga mondott pár szót a mérkőzéséről (vele kapcsolatban jegyezzük meg, hogy még viszonylag kezdő bokszolóról van szó). Angéla egyből a szombati döntőben bunyózott, mivel összesen ketten voltak abban a súlyban. Az edzői karban egyébként ott volt Salánki László is a debreceni központú, de hajdúhadházi szekcióval is rendelkező klub részéről.

57 kg (női elit):

Sandra Kruk (POL) - Nagy Kornélia Kitti (HUN - Big Boxing Nyíregyháza) 3-0

Nagy Lajos (edző): - Kitti pontozással kikapott. Az ő elmondása szerint nem volt jó formában, lassúnak és enerváltnak érezte magát. Én is így láttam, de a meccs képe azért nem volt olyan rossz, voltak szép kontrái és megelőző ütései, de most valóban jobb volt a kínai 2012-es vb 57kg ezüstérmese Sandra Kruk. Még annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy a lengyel lány nagyon kellemetlen, mindent megcsinál, ami nem szabályos és ezt most hagyta is a vezetőbíró. MMA-ban szabályos lett volna, de a bokszban nem igazán. Úgy gondolom, hogy a következő meccsükön már Kitti fog győzni!

50 kg (női junior):

Dominika Huczek (POL) - Nagy Angéla (HUN - DVSC) 3-0

Nagy Angéla: - Végigment a mérkőzés, egyhangú pontozással kaptam ki, így ezüstérmet szereztem. Egészen jól ment az ökölvívás, de még gyakorolnom kell a védekezésemet.

A magyar válogatott, amelynek edzői karát erősítette még Gál László és Seres Attila is (bíróként pedig Kendi Hanna utazott el Lengyelországba), az utánpótlás korú és felnőtt bunyós hölgyeket egyaránt felvonultató mezőnyben a legfényesebb éremből 7-et hozott haza.

Gratulálunk a lányoknak!

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!