Sport

2014.08.07. 12:35

Nézőpont: ,,Kétszer egy folyóba”

<em>A boriszovi visszavágót követően félárbocon a Loki-zászló. Egy kiütés után talpra álló bokszoló tanácstalansága a szurkolók arcán: mi történt már megint?</em> <strong>Boros Norbert írása</strong>.

A boriszovi visszavágót követően félárbocon a Loki-zászló. Egy kiütés után talpra álló bokszoló tanácstalansága a szurkolók arcán: mi történt már megint? Boros Norbert írása.Karnyújtásnyira voltunk a továbbjutástól, aztán a mennyország helyett ismét jött a csalódás. Kétszer egy folyóba ugyanúgy nem lép senki – énekli Kowalsky, akit most muszáj megcáfolnunk, ugyanis a DVSC újfent beleesett ugyanabba a hibába.

Lépjünk vissza az időben két évet, a BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn Nikolov Balázst második sárga lapja miatt kiállította a játékvezető, rá két percre Volodko betalált Verpecz kapujába, amivel eldöntötte a párharc sorsát. Most Selim Bouadla másolta le Nikolov produkcióját, két teljesen felesleges szabálytalanság miatt a játékvezető leküldte a pályáról, ami után két perccel Volodko egyenlített, visszahozva a BATE-t a meccsbe. Egy-egy kiállítás még nem jelenti egyből azt, hogy gólt, gólokat kell kapni, ám a Debrecent a nemzetközi porondon sorra megbünteti az ellenfél ilyen szituációkban. (Pluszpélda 2012-ből, a Brugge elleni Európa Liga-találkozó, amikor közvetlenül a szünet előtt Ramos gyűjtött be egy teljesen felesleges szabálytalanság után piros lapot, majd a belga csapat 3 gólt lőtt a Lokinak.)

Sokféle módon ki lehet kapni, de attól fájóbb, mint az utolsó pillanatokban bekapott góllal, annál kevesebb keserű pirula van. A kiesést követően felmerülő kérdés: ismét lecsapott a magyarokat sújtó átok, miszerint a bravúr kapujában mindig megbotlunk, vagy más van a háttérben? Nagy Sándor sportpszichológus szerint „ezeknek a kudarcoknak mélylélektani magyarázatuk van, méghozzá a sikertől való félelem. Viszont a sikerre igenis lehet, sőt, fel is kell készülni! Van egy mondás, miszerint azé a siker, aki készül rá.” Lokisták, az Európa Liga főtáblája még elérhető, készüljetek a sikerre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!