Sport

2014.06.06. 13:43

Elkészülni, vigyázz, itt a challenge!

Debrecen - Tabaka bízik benne, hogy sikerül értékes skalpokat gyűjtenie.

Debrecen - Tabaka bízik benne, hogy sikerül értékes skalpokat gyűjtenie.Pünkösdhétfőn eljön a nagy nap, amire a salakmotorozás honi kedvelői annyira várnak, 16 órától megkezdődik az egyéni Európa-bajnoki challenge a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban. A viadalon nyolc nemzet (lengyel, dán, lett, svéd, ukrán, horvát, cseh és magyar) 16 vaspapucsosa száll harcba az Eb-döntőbe jutás kiharcolásáért, azaz a legjobb hét közé kerülésért. A startlista igazi sztárparádé, sokak szerint – a hazai viadalokat figyelembe véve – minden idők egyik legszínvonalasabb mezőnyét láthatjuk a Hajdúságban.

Közönségkedvencek

A lengyel salakosoktól ments meg, Urunk, minket! – szólhatna napjainkban a megreformált mondás, hiszen a polák vaspapucsosok ahol elindulnak, ott mindig esélyesek a dobogóra, továbbjutásra. Így van ez most is, a debreceni challenge-re érkező kvintettből mindenki favorit a kvalifikációra. Janusz Kolodziej, Adrian Miedzinski, Patryk Dudek, Maciej Janowski és Przemyslaw Pawlicki mellett a három dán, Hans Andersen, Michael Jepsen Jensen és Peter Kildemand az, akiktől a legtöbbet várják a nézők. Viszont a svéd Jonas Davidsson, az ukrán Andrij Karpov, a cseh Tomas Suchanek, a horvát Jurica Pavlic, illetve a három lett, Maksims Bogdanovs, Andrejs Lebedevs és Kjastas Puodzuks képes lehet meglepetést okozni.

A mezőnyben ráadásul olyan versenyzők is vannak, akik korábban már kiharcolták a publikum szimpátiáját, Jensen, Andersen és Lebedevs igazi közönségkedvenc, de Pavlic is visszatérő vendég a cívisvárosban. Ám Tabaka József személyében van a mezőnyben egy tősgyökeres debreceni salakszóró, akinek több ezer magyar szorít majd pünkösdhétfőn.

Megjósolhatatlan

– A realitások talaján maradva is az a legenyhébb kifejezés, hogy nagyon nagy kihívás előtt állok. A mezőnyt böngészve elmondhatom, ez a legerősebb verseny, ahol valaha starthoz álltam! A Brit Ligában már mérkőztem világklasszisokkal, de akkor volt mellettem egy csapattárs, akivel segítettük egymást. Most magamra leszek utalva, s így kell helytállnom. Senki se gondolja, megelégszem azzal, hogy sztárok ellen versenyezhetek, azon leszek, hogy párat legyőzzek közülük. Pontszámban nem gondolkozom, de azt ígérhetem, az utolsó méterig küzdeni, hajtani fogok! – mondta elszántan Tabaka József. A debreceni vaspapucsost az esélyekről, továbbjutók személyéről is kérdeztük.

– Ezen a versenyen szinte bármi megtörténhet, lényegében senki sem lehet biztos a dolgában. Az előző fordulóban, a szlovákiai Zsarnovicán sem gondolta senki, hogy a svéd Zetterström és a dán Larsen kiesnek, aztán mégis nélkülük rendezik a challenge-et. A debreceni startlista annyira erős és kiegyensúlyozott, hogy lehetetlenség megjósolni a továbbjutókat – fogalmazott a magyar bajnok.

Tabaka kitért arra is, hogy érzése szerint nem lesznek hátrányban azok a versenyzők, akik eddig még nem jártak a Gázvezeték utcai pályán, ugyanis olyan kvalitású pilótákról van szó, akik gyorsan és remekül tudnak alkalmazkodni az oválokhoz.

HBN-BN


Debrecen - Alakul a pünkösdhétfőn Debrecenben megrendezendő egyéni Európa-bajnoki challenge mezőnye.


Zsarnovica - A várakozásoknak megfelelően óriási csatát hozott a salakmotoros egyéni Európa-bajnoki elődöntő a szlovákiai Zsarnovicán, ahonnan az első öt helyezett jutott a pünkösdhétfőn megrendezendő debreceni challenge-be.


Debrecen - A szervező egyesület döntése értelmében Tabaka József képviseli hazánkat a június 9-én, pünkösdhétfőn megrendezendő salakmotoros egyéni Európa-bajnoki challenge-en – tudta meg a Hajdú-bihari Napló.


Debrecen - Világ- és Európa-bajnokok, illetve a debreceni ovált kedvelők nagy csatája lesz a challenge.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!