Sport

2014.02.28. 12:43

Világbajnok lehet a debreceni sportoló

Debrecen - Orosz Viktor, a Letizia SC versenyzője a héten Franciaországban, Nimes-ben vesz részt a Word Archery által szervezett teremíjász világbajnokságon. Az idei évad legmagasabb szintű teremversenyén 50 ország 374 versenyzője képviseli országát, a viadal végén 8 világbajnokot avatnak.

Debrecen - Orosz Viktor, a Letizia SC versenyzője a héten Franciaországban, Nimes-ben vesz részt a Word Archery által szervezett teremíjász világbajnokságon. Az idei évad legmagasabb szintű teremversenyén 50 ország 374 versenyzője képviseli országát, a viadal végén 8 világbajnokot avatnak.Orosz Viktor a versenyre komoly edzésprogrammal készült, a DVSE vízilabda egyesületben Hasas Marcell csapatában erőnléti alapozást szerzett, ezen felül minden nap 200 lövéssel alapozta meg lőbiztonságát, amiben édesapja – aki egyben trénere is – Orosz Sándor és Vásári Róbert edző segítették.

A világbajnokságon Orosz elképesztő teljesítménnyel az első napon új országos csúccsal a 3. helyen kvalifikálta magát a következő körbe, majd csütörtökön a kieséses szakaszban először belga ellenfelét verte 7:1-re, ezzel a legjobb 16 közé került, ahol svéd ellenfelet kapott, akit 6:4 arányban múlt felül, ezzel már a legjobb 8 között volt. Következő ellenfele a tavalyi Európa Kupa-győztes ukrán Roman Hovjadovszki volt, akinek 6:2-es legyőzése a legjobb négy közé kerülést jelentette. Még egy mérkőzés volt hátra, mely eldöntötte, hogy pénteken az arany, vagy a bronzéremért küzdhet. Az elődöntőben a szlovén Stas Modic-csal vívott emberfeletti csatát, melyet végül 7:3 arányban megnyert. Ez azt jelentette, hogy több évtizede nem látott sikerrel a mai napon délután 4 órakor Viktor világbajnoki címért küzd. Az adást élőben meg lehet tekinteni " target="_blank">ezen a linken.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!