Sport

2014.02.10. 10:11

Két nap, tizenhét gól

Debrecen - A Debreceni Hokiklub juniorjai gólokban gazdag mérkőzéseket játszottak a hétvégén.

Debrecen - A Debreceni Hokiklub juniorjai gólokban gazdag mérkőzéseket játszottak a hétvégén.

A DHK ellenfele a HK Trnava volt az elmúlt hétvégén, a szlovák junior bajnokságban elhalasztott találkozókat pótoltak szombaton és vasárnap. A csapatok nemrég már találkoztak egymással, egy héttel korábban Nagyszombaton nyert a szlovák csapat 1-0-ra. A debrecenieket fűthette a visszavágás, hiszen a szombati játéknapon rendesen megszórták északi riválisukat.

A gólgyártást Tanka kezdte az első játékrészben, majd Odnoga folytatta a másodikban. Az utolsó tíz percben aztán kiszakadt a DHK gólzsákja, Balázs kétszer, Odnoga és Kuriljuk is betalált a vendégek hálójába, így kialakítva a magabiztos győzelmet (6-0).

Teljesen más kép tárult vasárnap a kilátogató szurkolók elé, a Trnava összekapta magát a méretes zakót követően. Most, mintha őket fűtötte volna a visszavágás tüze, ugyanis negyvenkét percnyi játékot követően már 0-6 állt a Debreceni Jégcsarnok eredményjelzőjén. Az első hazai gólra csak ezt követően került sor, amit gyorsan követett egy második is, ám mielőtt elhihettük volna, hogy vissza tud jönni a meccsbe a DHK, a vendégek lehűtötték a kedélyeket egy újabb góllal. A debreceniek erejéből ugyan futotta még két találatra, csökkentve ezzel a nagyarányú vereséget, de az idő rövidsége miatt már nem sikerült a bravúr (4-7).

A DHK pihenős lesz a következő fordulókban a szlovák pontvadászatban, ellenben a magyar bajnokságban az UTE csapatával a bronzéremért zajló mérkőzések már kezdetüket veszik, az első összecsapásra február 18-án, kedden kerül sor Debrecenben.

HBN-PZ

A tények

Szlovák 1. Liga (junior)

Debreceni HK-HK Trnava 6:0 (1:0, 1:0, 4:0)

A DHK gólszerzői: Balázs Zs. (2), Odnoga M. (2), Kuriljuk A., Tanka L.

Debreceni HK-HK Trnava 4:7 (0:1, 0:4, 4:2)

A DHK gólszerzői: Godó D. (2), Okos Cs., Balázs Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!