Sport

2014.02.04. 10:18

Csoportgyőztesként a legjobb 16 között a DKA-DSI lányai

Debrecen - Csoportgyőzelmet ünnepelhetett, ezzel pedig az ország legjobb 16 csapata közé jutott a DKA-DSI serdülő leány kosárlabda együttese az elmúlt hétvégén, a Kossuth Lajos Gimnáziumban.

Debrecen - Csoportgyőzelmet ünnepelhetett, ezzel pedig az ország legjobb 16 csapata közé jutott a DKA-DSI serdülő leány kosárlabda együttese az elmúlt hétvégén, a Kossuth Lajos Gimnáziumban. Kozák István és Cserfalvi István tanítványai magabiztos, 20-30 pontos győzelmeket arattak a MAFC, az MVSI és a Szolnok ellen, a főtábla selejtező „E” csoportjában, így pedig készülhetnek a legjobb 16 közötti küzdelmekre.

Kozák István edző így értékelte tanítványai hétvégi teljesítményét: „A torna első meccsén még akadozott a „gépezet” több hiba csúszott a védekezésbe, gond volt a támadások befejezésében. Azonban küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a csapat, és minden negyedet megnyertünk végül, így magabiztos 21 pontos győzelmet arattunk. A második mérkőzésen már az elejétől kezdve nagy odafigyeléssel játszottunk, a félidőben 21 ponttal vezettünk, amit sikerült a mérkőzés végére tovább növelnünk. Javult a dobószázalékunk, a büntetőzésünk, és a felállt védelem elleni támadójátékunk is egyre gördülékenyebbé, gyorsabbá vált. A győzelemmel biztossá vált, hogy bejutottunk az ország legjobb 16 csapata közé. Talán nem annyira képzavar, ha azt mondom, hogy az utolsó meccs ’ férfimunka volt’ ! Egyben igazi csapatmunka, több okból is. Egyrészt egy jó erőkből álló Szolnokot sikerült jó egyéni és csapatvédekezéssel 33 ponton tartani. Másrészt - bár voltak pillanatnyi áramszünetek (kihagyott ziccerek) a támadójátékban - mindig volt, aki hozzátette támadásban azt a pluszt, amivel továbbtolta a csapat szekerét. Lányok, a szombat-vasárnapi teljesítményetekre büszkék lehettek. Örülök, hogy egy ilyen csapat edzője lehetek!


 

Eredmények

Debreceni KA - DSI - BEAC-MAFC Újbuda KA 60-39

A DKA-DSI legjobb dobói: Stekler Kamilla 17, Muzsnay Lilla 14, Bándi Virág 6, Szabó Emese 6

Debreceni KA – DSI - MVSI Mézengúzok 64-38

A DKA-DSI legjobb dobói: Stekler Kamilla 17, Szabó Emese 11, Tamási Réka 11, Endrey Csenge 8

Debreceni KA - DSI - Szolnoki VSI „A” 66-33

A DKA-DSI legjobb dobói: Stekler Kamilla 27, Szabó Gréta 10, Muzsnay Lilla 9, Keresztúri Sarolta 9

Az együttes tagjai: Balogh Anna, Muzsnay Lilla, Endrey Csenge, Szabó Emese, Göntér Anna, Lövei Tamara, Mezei Dóri, Héjas Dorina, Stekler Kamilla, Bándi Virág, Homonnai Virág, Tamás Réka, Keresztúri Sarolta, Lekli Laura, Nagy Fanni, Magyari Lilla, Szabó Gréta, Nagy Gréta, Radványi Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!