Sport

2013.09.23. 13:25

Salakmotoros Grand Prix (lassan) életre halálra

Debrecen - Tai Woffinden hat pontnyira a világbajnoki címtől.

Debrecen - Tai Woffinden hat pontnyira a világbajnoki címtől.

A GP Skandináv Nagydíját parádés motorozással Niles-Kritian Iversen nyerte, mégsem a 31 esztendős dán salakos hőstettéről, hanem az újbóli sérülésekről beszélnek a sportág szerelmesei.

A közel 25 ezer néző előtt megrendezett stockholmi viadal 2. futamában a világbajnoki cím várományosa, a brit Tai Woffinden felborította Tomasz Gollobot. Mindketten a salakra kerültek, a lengyel világbajnok az eszméletét is elvesztette, s a kórházba szállítást követően kiderült, megrepedt a 7. csigolyája. A legfrissebb információk szerint Gollob idén már nem versenyez. A bukás következtében Woffinden is megsérült, az idén eltört kulcscsontját ütötte meg, az orvosi vizsgálatok döntenek arról, szükséges-e újabb műtéti beavatkozás. Nem mellesleg a 23 éves Woffinden mindössze 6 pontra van a világbajnoki címtől, amit az utolsó fordulóban, Torunban szerezhet meg október 5-én.

Gollobon és Woffinden kívül a szlovák Martin Vaculik is megsérült, miután bukott, agyrázkódást szenvedett és a kezét is fájlalta, s nem folytatta a küzdelmet.

Bár még szűk két hét van az utolsó fordulóig, nagy kérdés, kik azok, akik egyáltalán motorra tudnak ülni az eredeti mezőnyből...

HBN-BN


Tények

A Skandináv Nagydíj eredménye:

1. Niels-Kristian Iversen (dán) 18 pont, 2. Matej Zagar (szlovén) 15, 3. Jaroslaw Hampel (lengyel) 13, 4. Greg Hancock (amerikai) 13, 5. Darcy Ward (ausztrál) 15, 6. Krzysztof Kasprzak (lengyel) 10.A GP állása:

1. Tai Woffinden 141, 2. Jaroslaw Hampel 125, 3. Niels-Kristian Iversen 119, 4. Emil Szajfutgyinov (orosz) 114, 5. Nicki Pedersen (dán) 113, 6. Greg Hancock 111.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!