Sport

2013.01.10. 10:42

DHK junior - Győzelemre hangolva

A DHK junior csapata látványos játékkal, szép gólokkal és eredményesen vágott a 2013-as évnek.

A DHK junior csapata látványos játékkal, szép gólokkal és eredményesen vágott a 2013-as évnek.

Nem esélytelenül érkezett szerdán a HK Trnava a cívisvárosba, hiszen a szlovák csapat közvetlenül a Debreceni Hokiklub előtt áll a tabellán északi szomszédunk junior bajnokságában. Ám ezen a délutánon nem termett sok babér nekik, hiszen a hajdúsági alakulat nem kímélte a nagyszombatiakat.

A pörgős, kemény mérkőzésen tizenegy percig nem esett gól, aztán Könczei Áron elindult a védő harmadból és meg sem állt a vendégek kapujáig. A remek cselsorozat végén joggal örülhetett a debreceni publikum, mert ez a DHK első gólját jelentette a találkozón. A vendégek sokáig csak keresték a pakkot és csupán egy-két lövésre futotta tőlük, amelyek ugyan rendre veszélyesnek bizonyultak, de egyenlíteni nem sikerült nekik. Ami nem megy elsőre, az megy majd másodjára, gondolhatták a Trnava játékosai, ugyanis a második játékrészben emberelőnyös helyzetből végül sikerült betalálniuk, ám Odnoga szemfülességének köszönhetően egy percen belül visszavette a vezetést a DHK. Az újabb gól láthatóan felszabadította a debreceni játékosokat, akik ez után rendesen megszórták a vendég kaput. Könczei, Kurilyuk és Odnoga is eredményesnek bizonyult és még ebben a harmadban eldöntötték a találkozó sorsát. A vendégek kétségbeesetten próbáltak frissíteni játékukon, de a kapuscsere sem mentette meg őket a vereségtől.

A befejező harmadra már visszább vettek a csapatok a tempóból, de Balázs Zsombor gólja után már fél tucat állt a DHK neve mellett, míg vendégoldalon csupán egyetlen találat volt látható. A találkozó végére kicsit mintha elfáradtak volna a szlovák játékosok és a debreceniek is a fékre léptek, ám így is sima győzelem kerekedett ki. A diadalból magabiztosságával, remek védéseivel Fucskó Tamás is bőven kivette a részét, de az egész csapatot elismerés illeti, belekezdtek az újévbe a 6-1-es sikerrel.

Következő hazai mérkőzése január 16-án lesz a DHK-nak a szlovák junior bajnokságban, akkor a jelenlegi listavezető HK 91 Senica látogat a Debreceni Jégcsarnokba. A találkozó 16 órakor kezdődik.

 

Szlovák 1. Liga (junior):

Debreceni HK-HK Trnava 6:1 (1:0, 4:1, 1:0)

A DHK gólszerzői: Könczei Á. és Odnoga M. 2-2, Kurilyuk A., Balázs Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!