Sport

2008.05.01. 16:24

LABDARÚGÁS: Vlagyimir Klicsko szerint Ukrajna elveszítheti az Eb rendezés jogát

<p>A WBO és az IBF/IBO nehézsúlyú boksz világbajnoka, Vlagyimir Klicsko szerint egyre valószínűbb, hogy Ukrajna elveszíti a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát.<BR /></p>

A fiatalabbik Klicsko-fivér szerint az országban, és azon belül a fővárosban kialakult kaotikus politikai helyzet miatt Ukrajnának egyre kevesebb az esélye arra, hogy idejében fel tudjon készülni a négy év múlva esedékes labdarúgó Eb rá eső részének megrendezésére.

Vlagyimir Klicsko úgy látja, Kijev közlekedési rendszere és szállodaipara egyáltalán nem felel meg a nemzetközi követelményeknek. "Ha elveszítjük a rendezési jogot, akkor inkább jobb lett volna el sem nyerni" - mondta Klicsko az amerikai Tony Thompsonnal tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Az ügy érdekessége, hogy jelenleg előrehozott főpolgármester-választásokat tartanak Kijevben, amin Vlagyimir bátyja, Vitalij Klicsko is elindult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!