Ketten életveszélyes állapotban vannak a szerepi mérgezettek közül

Akt.:
Ketten életveszélyes állapotban vannak a szerepi mérgezettek közül
© Illusztráció: Pixabay
Szerep/Debrecen – Ketten továbbra is életveszélyes állapotban vannak a szerepi mérgezettek közül – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat Észak-Alföldi Regionális igazgatója az MTI-t szerda délelőtt.

Korcsmáros Ferenc elmondta, kedd estére elérte a húszat azok száma, akiket kórházba vittek ismeretlen eredetű, mérgező alkohol fogyasztásának gyanúja miatt.

Három embert a berettyóújfalui kórházból hazaengedtek, mivel a keddi vérvizsgálat nem igazolta a gyanút.

– MTI –


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délelőtti közleménye:

Az országos mentőszolgálat december 19-én 3 óra körül értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot arról, hogy Szerepről három személyt mérgezés gyanújával kórházba vittek. A gyanú szerint a 20 éves férfi, 16 éves fiú és 18 éves lány ugyanolyan, eddig ismeretlen összetételű, mérgező italt fogyasztott, amelytől rosszul lettek. A rendelkezésre álló adatok szerint a mentőszolgálat munkatársai aznap további 16 személyt szállítottak kórházba, akiknél szintén felmerült a gyanú, hogy az ismeretlen összetételű, mérgező folyadékot fogyasztottak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával büntetőeljárást indított.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy bizonytalan helyről származó, ismeretlen eredetű, a szükséges engedélyekkel nem rendelkező üzletből vagy személytől vásárolt folyadékot, szeszes italt ne fogyasszon, ezeket csak hivatalos forrásból szerezze be!


A gyerekek állapota stabil

A Debreceni Egyetem a december 20-ai, délelőtti adatok alapján közölte, hogy hétfő óta 15 beteget – 9 felnőttet és 6 gyermeket – szállítottak az egyetem betegellátó intézményeibe, a Klinikai Központba és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba metilalkohol-mérgezés gyanújával.

A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikájára szállított 5 felnőtt közül 2 beteg állapota súlyos. Két másik beteg állapota a dialízis után javul. Egy beszállított betegnél nem igazolódott a mérgezés, őt ma hazaengedhetik.

A Gyermekgyógyászati Klinikára 6 gyermeket szállítottak be, állapotuk stabil, kielégítő.

A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba kedden 4 férfit szállítottak be, közülük háromnál igazolódott a metilalkohol-mérgezés. Egyikük művese kezelésre szorult, jelenleg megfigyelik őket. A vizsgálatok eredményétől függ, mikor hagyhatják el a kórházat.


A kép illusztráció
Berettyóújfalu/Debrecen/Szerep - Tizenkilencre nőtt a Hajdú-Bihar megyei Szerepről mérgezés gyanújával kórházba került emberek száma kedd estére - tudta meg az MTI a település polgármesterétől. Az érintettek között gyerekek is vannak. A megyei rendőr-főkapitányságtól délután kapott információkat ...Püspökladány.
HAON.HU


hirdetés