Szponzorált tartalom

2021.05.07. 13:03

Sorsoltak a kézi Eb-re: a világbajnok Dánia érkezik Debrecenbe!

Budapesten kisorsolták a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportbeosztásait. A magyar válogatott Portugália, Izland és Hollandia ellen játssza csoportmérkőzéseit Budapesten, Szegeden bivalyerős csoport alakult ki a horvátokkal, a szerbekkel és a franciákkal, de a debreceni Főnix Csarnokba jövő januárban kilátogatók sem panaszkodhatnak: a világbajnok Dániát, valamint Szlovéniát, Észak-Macedóniát és Montenegrót figyelhetik a kézilabdabarátok. Péntektől már bérletet is vehetünk a debreceni mérkőzésekre!

Forrás: EHF

Az EURO CUP-sorozatot az Eb-címvédő spanyolok és a horvátok előtt megnyerő magyar válogatott kiegyenlített csoportba került a csütörtöki sorsolás alkalmával. Portugália, Izland és Hollandia ellen kell bizonyítani a legutóbbi Eb-n 9. helyen záró, de a vb-n már az 5. helyet elcsípő fiatal magyar csapatnak.

Fotó: EHF

„Kiegyenlített csoportba kerültünk, olyanok mellé, akiket ismerünk: a portugálok kellemetlen, szívós ellenfelek, Izland mindenkire mindig veszélyes és a feltörekvő hollandokra is nagyon figyelni kell. Örülök, hogy jól sikerült az EURO CUP-sorozat, önbizalommal kezdhetjük majd ősszel a felkészülést” – értékelte a sorsolás eredményét Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Nem lesz könnyű dolgunk, ez egyértelmű, de egy Európa-bajnokság esetén ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny” – fogalmazott Nagy László, a válogatott csapatvezetője, és Bánhidi Bence, a magyar válogatott klasszis beállója is arról beszélt, hogy az erős ellenfelek ellenére nem lehet kérdés, hogy a továbbjutás a cél.

„Egy picit könnyebb csoportot álmodtam meg, de azt gondolom, mindannyian szeretjük a kihívásokat a csapatban. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy bejussunk a legjobbak közé” – összegzett Bánhidi Bence.

Debrecen is világszínvonalú és minőségi kézilabdát kap a csoportmérkőzések során, hiszen a világbajnoki címvédő Dánia, az előző Európa-bajnokságon 4. helyen záró Szlovénia, valamint két délszláv nemzeti csapat, Észak-Macedónia és Montenegró együttese látogat a felújított Főnix Csarnokba!

A debreceni csoportmérkőzéseket január 13. és 17. között rendezik, a csoportok első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

Az Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire (itt játssza a magyar válogatott a mérkőzéseit) már januártól lehetett bérleteket vásárolni (a nyitómérkőzésre szóló napijegyet is), a szegedi és debreceni bérletetek értékesítése május 7-én, pénteken 12 órakor indult.

Jegyeket a https://www.watchgamesseemore.hu/jegyek/ oldalon lehet vásárolni.

Az Európa-bajnokság csoportjai:

A csoport (Helyszín: Főnix Csarnok, Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró

B csoport (Helyszín: Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok): Portugália, Magyarország, Izland,

Hollandia

C csoport (Helyszín: PICK Aréna, Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna

D csoport (Helyszín: Ondrej Nepela Aréna, Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország,

Lengyelország

E csoport (Helyszín: Ondrej Nepela Aréna, Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-

Hercegovina

F csoport (Helyszín: Steel Aréna, Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában