Nemi erőszak a majális végén

Akt.:
Három év elteltével harmadfokon jogerősen szexuális erőszak bűntettében mondták ki bűnösnek L. Lajost
Három év elteltével harmadfokon jogerősen szexuális erőszak bűntettében mondták ki bűnösnek L. Lajost - © Fotó: Matey István
Debrecen, Esztár – Ismerőse bódultságát, önkívületi állapotát használta ki L. Lajos, amikor 2014-ben az esztári majális után megerőszakolta. A nő a hazavezető utat sem ismerte fel, annyira kábult volt. Az ügy végére majdnem napra pontosan három év elteltével került pont harmadfokon a Debreceni Ítélőtáblán.

Aligha gondolta O. Mária, hogy olyan csúnya véget ér a majális 2014-ben, mint ahogy történt. Élettársával Esztárban italozott és minden bizonnyal kábítószert tartalmazó cigarettát is szívott, amitől annyira kábulttá vált, hogy a külvilágot sem érzékelte maga körül. Szintén az esztári majálison szórakozott L. Lajos (elsőrendű vádlott) és két társa is. Egyikük, N. Marianna (másodrendű vádlott) vitte el aztán O. Máriát a szomszédos Pocsajba. A vádirat szerint itt vette magához N. a nő mobiltelefonját, később pulóverét is, de hiányzott O. Mária pénze, karkötője és fülbevalója is.

Az időközben hazaérkező L. Lajos is akcióba lendült. Előbb kiküldte N.-t és R.-t a szobából, majd a sértett öntudatlan állapotát kihasználva közösült vele. Tette után a férfi, mintha mi sem történt volna, egy rövid szakaszon még elkísérte a sértettet, aki még ekkor sem volt magánál, a vádirat szerint a hazafelé vezető utat is nehezen ismerte fel, a történtekből pedig semmire sem emlékezett.

es-2

Fotó: Matey István

A másod- és harmadrendű vádlottak ügyében tavaly decemberben jogerős ítélet született. A Debreceni Törvényszéken N. Mariannát egy év négy hónap börtönre – három évre felfüggesztve –, R. Zoltánt (különös visszaeső) pedig két év szintén börtönre ítélték kifosztás miatt. L. Lajosra ekkor – megváltoztatva a Berettyóújfalui Járásbíróságon kapott büntetést – hat év fegyházbüntetést mértek ki, a kifosztásra felbujtás bűntette alól azonban felmentették. L. Lajos esetében az ügyész, a vádlott és védője egyaránt fellebbezett. Harmadfokon, a Debreceni Ítélőtáblán enyhítettek az ítéleten: a hat évet nem fegyházban, hanem börtönben kell leülnie, a büntetés jogerős – tájékoztatott Berényiné Fórizs Ildikó szóvivő.

HBNPocsaj.
HAON.HU


hirdetés