Illegális bevándorlás

2024.04.20. 21:37

Bakondi György: Magyarország biztonsági kérdésként tekint a migrációra

Magyarország biztonsági kérdésként tekint a migrációra; a siker fontos tényezője a jogellenes határátlépés megakadályozása, illetve az, hogy csak a határon kívül nyújtható be menekültté nyilvánítási kérelem - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

MW

Különféle kötelezettségszegési eljárásokkal, bírságolásokkal próbálják rászorítani Magyarországot, hogy váljon ugyanolyan „bevándorlóországgá”

Forrás: MTI/EPA/EFE/Ramon De La Rocha

Fotó: Ramon De La Rocha

Bakondi György kiemelte: ezeket a tapasztalatokat nem vette figyelembe az Európai Unió a tíz jogszabályból álló migrációs paktum megalkotásakor, sőt, azóta is folyamatosan politikai nyomás alatt tartja Magyarországot.

Különféle kötelezettségszegési eljárásokkal, bírságolásokkal próbálják rászorítani Magyarországot, hogy váljon ugyanolyan „bevándorlóországgá”, mint Nyugat-Európa államai

– vélekedett.

Amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van, addig nem tesznek olyan lépést, ami a magyar emberek biztonságával és érdekeivel ellentétes – jelentette ki a főtanácsadó.

 Bakondi György emlékeztetett, hogy a migrációs paktumról nem egyhangú, hanem többségi szavazással döntöttek az Európai Unióban. Ezért úgy látja, esély sincs arra, hogy a csomag eredményre vezessen.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint a nemzetállamokra kellene bízni, hogy a lakosság akarata érvényesüljön, hogy szeretné-e egy adott ország lakossága nagy számban idegenek érkezését, akiknek kultúrája, vallása, mindennapi életvitele szögesen ellentétes az övékkel.

A migrációs paktum értelmében nem a magyar emberek, a magyar jogszabályok döntenék el, hogy kivel kell együtt élni, hanem Brüsszelben határoznának erről. Ez ellentétes a magyar alaptörvénnyel és a magyar emberek biztonságérzetével – hangoztatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában