Nőknek

2012.09.24. 14:59

Így készíts tökéletes cica szemet!

Nincs kedved, energiád, időd vagy pusztán érzéked az ütős smink elkészítéséhez? Pedig pofon egyszerű, nézzük a gyors, rutinos smink alapjait: szemfestés, spirálozás és rúzs. Na, de mindezt mégis hogyan? Variációk szemfestésre!

Nincs kedved, energiád, időd vagy pusztán érzéked az ütős smink elkészítéséhez? Pedig pofon egyszerű, nézzük a gyors, rutinos smink alapjait: szemfestés, spirálozás és rúzs. Na, de mindezt mégis hogyan? Variációk szemfestésre!

Bár egy jó smink elkészítéséhez elengedhetetlen a megfelelő alapozás, mi most mégis a közepébe vágunk és rögvest a szemfestés kötelező lépéseit taglaljuk, magunk mögött hagyva az alapozók, púderek hamvas világát. Tévhit azonban, hogy ütős sminket csak és kizárólag különböző típusú /állagú/ szemfestékek felvitelével alkothatunk! Időigényességet és rendkívüli kézügyességet nélkülöző praktikák következnek a szemfestés világából! Mire lesz szükségetek? Egy szemceruzára vagy egy tusra, valamint szempillaspirálra!

“Cica szemek”!

A cicás szemek sminkelése egy tus használatával kivitelezhető a legkönnyebben. A tus segítségével egy vékony csíkot húzhatsz a felső szemhéjadon található szempillák tövébe. A titok nyitja, hogy a vonal, melyet ide festesz, a belső szemzugtól kifelé haladva szépen vastagszik, majd enyhén felfelé kunkorodik! A festeni kívánt szemhéjadat az ujjbegyeddel oldalra kissé kisimítod, majd a jobb kezedben lévő tussal húzol egy enyhe vonalat a pillák tövébe. Ezzel a módszerrel könnyedén festheted a szemed, miközben láthatod, milyen eredményt érsz el. A feleslegesnek bizonyuló réteget, még száradás előtt fültisztító pálcával könnyedén eltüntetheted, így a kevésbé ügyes hölgyek is próbálkozhatnak e festési módszerrel!

A szempillákat, ha szükséges göndörítővel kissé ívelheted, majd jöhet a szempillaspirál. A spirálozás esetén a megszokottnál eltérő módon ne felfelé, hanem kissé oldalirányú mozdulattal íveld a pilláid, így szebb hatást érhetsz el!

Kontúrozás!

A körkörös kontúrozást a normál szemmérettel megáldott hölgyeknek javasoljuk leginkább, ugyanis a sötét kontúr használata a kis szemek esetén optikailag kissé csökkentheti a meglévő méreteket! A körvonalazáshoz használjatok lágy szemceruzát, melyet vastagabb ívben a szempillák tövébe visztek fel, fültisztító vagy applikátor segítségével a vastagságból kicsikét satírozással lefaraghattok, így nem szükséges szemhéjárnyaló használata. A satírozás előtt némi porpúder felvitele ajánlott, hogy a későbbi órákban ne észleljünk kínos elkenődést, szemhéjredőben való smink összegyülemlést! Miután megtörtént a satírozás, spirálozás előtt fussatok végig az alsó szemhéj tövében is az imént használt ceruzával, a vonalak végét pedig a szemek sarkában kössétek össze! Ezt követően jöhet a göndörítés és a több rétegű spirálozás.

Sminkelj a szemszínedhez mérten!

A hagyományos fekete darabon túl rengeteg színű szemfestésre alkalmas szemceruzát találunk a palettán! A legegyszerűbb módszer egy kellemes smink elkészítéséhez, ha a szemünk színéhez idomuló ceruzát használunk, így nem csak ragyogóan széppé, de változatossá is tehetjük sminkünket.

A barna szemű hölgyeknek a leginkább ajánlott darabok az arany, a barna, a rózsaszín valamint a zöld árnyalataiban pompázó ceruzák, valamint rendkívül szép kontrasztot adhat számukra a szürke festés.

A kék szemű hölgyeknek javasolt a pezsgőszín, a babarózsaszín, egy-egy erőteljesebb tengerkék szín használata mindamellett, hogy tekintetüket varázslatossá teszi a bronz és a sötétebb tónusú szürke árnyékolás.

A zöld szeműeknek javasoljuk, hogy használjanak pasztellszíneket, barnát és ezek mellett rendkívül erőteljes hatást érhetnek el a lila árnyalatainak segítségével!

A szürke szeműeknek ajánlott élénk színek használata, úgy mint lila, kék és zöld!

A színes ceruzák használata hasonló a fent említett cica-szemek festése során leírt mozdulatokéhoz, egyedül arra ügyeljünk, hogy míg a fekete vonal fölé bátran rajzolhatunk élénk színnel, addig két élénk színt ne vigyünk fel szemeink kiemelése során, mert elveszíthetik önmagukban hordozott hatásukat!

Ezek a legegyszerűbb szemsminkelési tippek, melyek segítségével gyorsan üde tekintetet varázsolhattok magatoknak akár a reggeli sietségben is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!