Nagyvilág

2012.06.20. 07:24

Kerry alakítja Romney-t Obama választási vitákra való felkészítése során

Washington, 2012. június 19., kedd (MTI) - Egy volt demokrata elnökjelölt, John Kerry alakítja majd a Fehér Házért vívott küzdelemben a republikánusok által sorompóba állítandó Mitt Romneyt azokon a próbavitákon, amelyen Barack Obama elnököt készítik fel a kihívójával folytatandó nyilvános szópárbajokra - közölte kedden az amerikai sajtó, Obama kampánystábjára hivatkozva.

Washington, 2012. június 19., kedd (MTI) - Egy volt demokrata elnökjelölt, John Kerry alakítja majd a Fehér Házért vívott küzdelemben a republikánusok által sorompóba állítandó Mitt Romneyt azokon a próbavitákon, amelyen Barack Obama elnököt készítik fel a kihívójával folytatandó nyilvános szópárbajokra - közölte kedden az amerikai sajtó, Obama kampánystábjára hivatkozva.Kerryt öt alkalommal választották szövetségi szenátorrá Massachusetts államban, amelynek Romney csak egyetlen ciklus erejéig volt a kormányzója.

"Kerry a viták szakértője, aki megalapozottan és mesterien ért a témák széles köréhez, egyebek között a Romney-évek Massachusettséhez" - jelentette ki az értesülést elsőként megszellőztető The Boston Globe-nak David Axelrod, az Obama-kampány vezető stratégája.

Kerry szenátor 2004-ben George W. Bush ellen vitázott és vele szemben maradt alul a 2004-es amerikai elnökválasztáson. Obama és leendő republikánus kihívója októberben három alkalommal csap majd össze a tévékamrák előtt: 3-án a coloradói Denverben, 16-án a New York állambeli Hempsteadben, és 22-én a floridai Boca Ratonban.

Az alelnök-jelöltek, ugyancsak októberben a Kentucky állambeli Danville-ben vitáznak majd. Mitt Romney a hivatalos republikánus elnökjelöltségért folytatott előválasztási küzdelem során idén több mint 20 alkalommal vitázott már a pártbéli riválisaival.

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!