Nagyvilág

2008.03.12. 09:55

Rejtélyes influenza Hong Kongban

<p>Bezártak szerdán egy iskolát Hong Kongban, mert a hatóságok attól tartanak, hogy a Kínához tartozó különleges igazgatású területen rejtélyes influenzakór bukkant fel újra.</p>

A BBC információi szerint a bezárt tanintézményben több mint 30 diák betegedett meg, egyikük kedden meghalt. Hong Kongban az utóbbi hetekben további két kisgyerek halt meg influenzaszerű megbetegedésben.

Egy kutatócsoport most azt vizsgálja, hogy az influenzás eseteknek közük van-e a madárinfluenzához vagy a SARS nevű megbetegedéshez, azaz a súlyos heveny légúti tünetcsoporthoz.

Hong Kongban a SARS súlyos gondokat okozott 2003 áprilisában, amikor világszerte többezer megbetegedést regisztráltak, összesen csaknem 300 halálesettel.

Egészségügyi szakértők szerint egyelőre nem kell tartani egy nagyobb influenza-járványtól. De az is igaz, hogy a 3 gyerek halálának okát sem tudják még pontosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!