Villámcsapástól égett a ház Nádudvaron

Akt.:
Villámcsapástól égett a ház Nádudvaron
© Illusztráció
Hajdú-Bihar – A nádudvari ház tetőszerkezete megbomlott, és meggyulladt a sárpadlás nádszövete.

Villám csapott egy családi ház kéményébe szombat délelőtt Nádudvaron, a Mónus Illés utcában, tájékoztatta lapunkat Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A villám a tetőt megbontotta, a sárpadlás nádszövete pedig meggyulladt. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik átvizsgálták a tetőszerkezetet, megbontották az érintett területet, majd egy vízsugárral eloltották a lángokat. Mivel a ház egy része tető nélkül maradt, a tűzoltók a berendezési tárgyakat fóliával letakarták, ezzel védve az esőtől. A családi ház három lakója az éjszakát a szomszédoknál töltötte. Otthonukban jelentős anyagi kár keletkezett.

Egy buszmegállónál lévő fa borult ki szombat délután Debrecenben, a Hadházi út végében. A debreceni hivatásos tűzoltók vágták le a faágat motoros láncfűrésszel. Hajdúnánáson, a Szabadság utcában pedig egy faág hasadt le, mely egy telefonvezetéket is leszakított szombat délután. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel az ágat eltávolították.

A megyei mentők az elmúlt 24 órában 164 feladatot láttak el. Délelőtt a 35-ös főúton egy személygépkocsi munkagéppel ütközött, a balesetben három személy sérült könnyebben, őket kórházba szállították, tudtuk meg az OMSZ illetékesétől. Szintén délelőtt Debrecenben a Vámospércsi úton egy személygépkocsi gyalogost sodort el, aki könnyebben sérült.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül egy súlyos, kettő könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány hat személyt fogott el, akik közül öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyiküket pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök kilenc személyt állítottak elő, közülük két főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés kilenc esetben történt.Nádudvar.
HAON.HU


hirdetés