Magyarország

2015.04.02. 18:00

A sárkánytojástól gyermekkorunk ízvilágáig - Tízféle csokitojást teszteltünk

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Milyen a kőolajszármazék ízű csokitojás? És melyik termék idézi a Jupitert övező gázfelhőt? Munkatársaink megadják a választ!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Milyen a kőolajszármazék ízű csokitojás? És melyik termék idézi a Jupitert övező gázfelhőt? Munkatársaink megadják a választ!A termékteszten öt kollégánk véleményét kértük ki a csokitojásokkal kapcsolatban. A termékeket 1-10 pontig értékelhették, és természetesen nem tudták, melyik márkát kóstolják.

A lista legalján a kakaós tejbevonómassza Nicole choco csokitojás végzett, ugyanakkor ezért a termékért fizettünk a legkevesebbet, a 15 grammos édesség 65 forintba került. - Méretes, olyan mint egy tyúktojás, küllemre biztató, viszont az íze csalódás. Ennek az íznek az eléréséhez kakaót keverhettek ki tejporral - vélekedett a termékről egyik kollégánk, akinek a többi tesztelő is osztotta a véleményét. - Fúj, ez a mélypont, nagyon rossz, mintha valami romlott lenne benne - mondta másikuk. De akadt olyan kóstoló is, aki szerint az a legrosszabb ebben a csokitojásban, hogy beleragad az ember fogába. (16 pont)

Szerkesztőségi tesztünk utolsó előtti helyén a tojástartóban árult, vegyes, tejcsoki tojás végzett, amelyet 299 forintért sikerült beszereznünk. Ezért az árért viszont hat darab, 15 grammos csokit kaptunk. - Csokimassza szagú, az egész csupa műanyag. Ezt annak ajándékoznám, aki minden évben eljön meglocsolni, annak ellenére, hogy nem látom szívesen - jelentette ki kolléganőnk. Egy másik tesztelőnk szerint gyanúsak a fehér lerakódások a törés mentén az íze pedig rettentően rossz, úgy fogalmazott: csípi az ember nyelvét. (21 pont)

Terméktesztünkön két termék megosztva érte el a hetedik helyezést, a virágmintás tejbevonómassza csokitojás és a Tibi tojás ugyanis azonos pontszámot kapott a kóstolóktól. Előbbiből 65 forintba került egy 15 grammos tojás, míg a Tibiből egy 600 grammos csomagért 649 forintot fizettünk. - Lufiillatú és csípős, ez borzasztó - fakadt ki egyik tesztelőnk a tejbevonómassza tojás kóstolása után, de mások sem voltak elragadtatva attól a terméktől. - A gyártó még lehet nem látott igazi tyúktojást, mert ez eléggé távol áll attól. Az íze a gyerekkorom világát idézi, nem rossz, de nem is okoz maradandó élményt. Hol van az igazi tejcsoki íz? - tette fel a kérdést kollégánk. Akadt, aki szerint ennek a terméknek kifejezetten fűrészes az íze és sajátos mellékízt hagy az ember szájában. (22 pont)

- Borzasztó az illata, biztosan nem látott még kakaóbabot, és kicsit savanykás is. Az egyetlen pozitívuma, hogy ropog - jegyezte meg a Tibi csokiról egyik alanyunk, de mások is a kakaótartalmat hiányolták ebből a termékből. Egy másik munkatársunk szerint kinézetre biztató, ízre viszont kevésbé meggyőző ez a tojás. Úgy fogalmazott, ezt a tojást úgy hozhatták létre, hogy a porcukrot és az olcsó kakaót összepréselték. (22 pont)

A 15 grammos robbanócukorkás Nestlé csokitojás darabjáért 99 forintot kértek az üzletben. - Ez az a termék, amire a Magyar Fogorvosok Egyesülete azt mondaná, hogy erősen tiltott termék, ugyanis a benne lévő pattogós cukor biztosan nem tesz jót a fogaknak. Egy közepes minőségű csokit próbáltak a robbanócukorkával felturbózni, de nem sikerült - vélekedett munkatársunk. Akadt olyan kolléganőnk akinek viszont ez a termék elnyerte a tetszését: ebben mi van? Elsőnek olyan, mint a karamella, de nem az. Ez robbanócukor. Imádom. (28 pont)

A Nestlé másik terméke, a Nesquik csokitojás 89 forintba került, ugyanakkor ezért az árért egy 10 grammos tojást kaptunk, az íze pedig megosztotta a tesztelőket. - Érzek benne valamit, de nem tudom, mi az, kicsit a vegyi anyagokra emlékeztet, a csoki pedig feltapad az ember szájpadlására, nem győzött meg, annak ellenére, hogy kinézetre nagyon látványos - hangsúlyozta egyikük. - Úgy fest, mint a Jupiter felszínén gomolygó gázfelhő, nem rossz, kellemes az íze - elemezte a tojást kollégánk. (29 pont)

A Boci csokoládéjának ízvilága sem győzte meg a szerkesztőséget, többen pedig egy sárkánytojást véltek felfedezni az alakjában. - Jót várok ettől a csokitól, úgy néz ki mint egy nagyobb sárkánytojás, az illata viszont nem túl biztató. Az íze pedig...első harapásra a Bocira emlékeztet, de szerintem ez csak egy olcsó kakaós tejbevonómassza - mondta egyik kolléganőnk, miután megkóstolt a termékből egy darabot. Egy másik tesztelőnk szerint ennek a csokinak bizarr az illata, az íze pedig kesernyés. (30 pont)

Terméktesztünk harmadik helyén a Figaró márka Happy Eggs tojása végzett. Ebből a termékből egy 100 grammos csomag 399 forintba került. - Pici, a fürjtojásra emlékeztet, az illata gyümölcsös és túrós egyszerre, eléggé édes, de nem rossz - vélekedett munkatársunk. Egy kolléganőnk szerint viszont pocsék az íze, ő kőolajszármazék utóízt vélt felfedezni ebben a termékben, akármilyen íze is van a kőolajnak. Egy másik munkatársunk szerint viszont a csoki ízei jól harmonizálnak és a banán ízvilágát is sikerült eltalálni. (32 pont)

A dobogó második fokára a Milka csokitojás léphet fel, viszont összességében ezért a termékért fizettünk a legtöbbet. A 75 grammnyi csokoládét tartalmazó csomagért 449 forintot kellett kivegyünk a pénztárcánkból. - Ez inkább nyúlbogyó, mint tojás, de tetszetős. A belsejében finom a töltelék, ha jól érzem, karamellás - állapította meg kóstolónk. - A robbanócukorka pattog a nyelvemen, a torkomon. Jajj de bulis! És ennek a csokija eddig a legfinomabb - mondta egy másik tesztelőnk. Egy kolléganőnk szintén a roppanós érzést nevezte meg a termék előnyének. - Annak ellenére, hogy töltött, nagyon finom. Ezt tuti imádnák a gyerekek, pattog a nyelvemen, és közben a fülemben is hallom, de király. Csipkedi a nyelvem - mondta. (36 pont)

Szerkesztőségi tesztünk legjobb eredményét a Kinder tojás érte el. A 20 grammos tojásért 168 forintot kértek tőlünk a boltban. Rögtön fel lehet ismerni, ez a Kinder tojás. Nagyon szeretem, mert selymesen lágy és nincs utóíze. Kinder-párti vagyok, mert a gyerekkoromat idézi fel, lehet, hogy az emlékek szépítik meg ennek a csokitojásnak az ízét - elmélkedett kolléganőnk, ugyanakkor ez volt az egyetlen termék, amiről mindenki pozitívan nyilatkozott. - Finom, krémes ahogy a kétféle csoki keveredik. Ezt a csokit úgy érdemes enni, hogy nem rágjuk, hanem szopogatjuk - javasolta munkatársunk. (42 pont)


A végeredmény:

  • Kinder tojás (42 pont)
  • Milka csokitojás (36 pont)
  • Figaró Happy Eggs (23 pont)
  • Boci csokitojás (30 pont)
  • Nesquik csokitojás (29 pont)
  • Robbanócukorkás Nestlé csokitojás (28 pont)
  • Tibi csokitojás (22 pont)
  • Tejbevonómassza csokitojás (22 pont)
  • Vegyes tejcsoki tojás (21 pont)
  • Nicole choco csokitojás (16 pont)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!