Magyarország

2008.06.26. 06:34

Egy internetes portál szerint kivételeztek Gyurcsány fiával az érettségin

<p>Az érettségi idején kivételeztek Gyurcsány Ferenc fiával abban az alapítványi iskolában, ahol osztálytársainak többsége megbukott - számolt be a Csepel.info internetes portál.</p>

A szülők jogorvoslati kérelemmel fordultak a minisztériumhoz, szerintük ugyanis az intézményben számos szabálytalanság történt. A Csepel.info megkereste az érintett iskolát is, melynek titkára azt mondta: amíg le nem zárul az ügy, nem kívánnak nyilatkozni.

Az internetes portál úgy tudja, egyedül Gyurcsány Ferenc fiának biztosítottak két tantárgyból is plusz egy órányi vizsgaidőt. A miniszterelnök fiát a hivatalos vizsgaidő lejártakor állítólag egy különterembe vezették át, ahová egy felkészítő tanár is elkísérte. Amikor az egyik diák benyitott az ajtón, azt látta, hogy a fiú a tanár jelenlétében szorgalmasan körmöl, miközben a padon mindenféle papírok is ki voltak terítve, amiket az ajtónyitásra kezdett összekapkodni - mondta el az egyik érettségiző édesanyja a Csepel.infonak.

A szülők szerint kilenc diák volt az írásbeli és a szóbeli érettségin, közülük heten voltak korábban is osztálytársak. Rögtön az írásbeli után aláírattak velük egy nyilatkozatot, hogy nem emelnek kifogást a vizsgával kapcsolatban. Amikor aztán kijavították az írásbeliket, közölték, hogy az hat diáknak nem sikerült.

Az iskola a sikeres érettségizők számát is többször megváltoztatta. Június 20-án, pénteken ugyanis közölték, hogy még egy gyereknek sikerült a vizsga, így aztán úgy tűnik, hogy a hét osztálytársból "csak" öten buktak meg.

De ebben sem biztosak, mert volt olyan diák, akinek nem a többiek előtt osztották ki a bizonyítványát, hanem hazaküldték a dokumentumot. Egy másik diák szülei pedig a bizonyítvány átolvasásakor döbbentek rá, hogy a fiú olaszból már év végén megbukott, azaz - elvileg - érettségizni sem mehetett volna, művészettörténet tantárgyból pedig egyáltalán nem írtak be év végi jegyet.

Az iskola állítólag súlyos szakmai hibákat vétett az érettségi előtt is. Négy év alatt négy osztályfőnöke volt a gyerekeknek. Volt olyan tantárgy, amit egyetlen év alatt öten tanítottak. Ha éppen nem volt tanár - az egyik érettségi tantárgyból négy hónapig - nem volt helyettesítés, az órákat nem tartották meg. Sok tantárgyból pedig nem is voltak tankönyvek - mondják a szülők..
· Az érettségi ésszerűsítésére készülnek
· Havas Henrik meghúzta az összes lányt
· Vizsga és vodka az egyetemen
· Flunky - avagy aki nyel, az nyer
· Magyarország hírei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!