Magyarország

2008.04.12. 08:41

Tolcsván folytatják a keresést

<p>Pénteken délután a megáradt Tolcsva patak magával sodort egy helybeli lakost. A tolcsvaiak - a tűzoltóság és a Spider miskolci mentőcsoport bevonásával - egész éjszaka sikertelenül kutattak az eltűnt asszony után.&#160;<DIA alt="Tolcsván folytatják a keresést 2007.04.12." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tolcsv_n_folytatj_k_a_keres_st_2007_04_12_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tolcsván folytatják a keresést 2007.04.12." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

10:50:

Vojnár László Tolcsva polgármestere is részt vesz a kutatásban. A kutatók hosszú léccel "tapogatják" végig a part mentén a patakmedret. A sodrás még mindig jelentős, ezért kötéllel biztosítják a vízben előrehaladó társukat.


10:15: Több tucat ember keresi a patak által elragadott nőt Tolcsván.

A Vámosújfalu irányába folyó patak mentén terepjárókkal és gyalog is polgárőrök, rendőrök, családtagok és sok helyi ember keresi a pénteken délután eltűnt nőt. Allítólag a kertje végében folyó patakban lévő fát akarta kiszedni, amikor beleesett a vízbe és elsodródott. A szerencsétlenül járt asszony lánya potálunknak azt mondta: még beszél a szemtanúval, aki jelen volt akkor, amikor a víz magával ragadta a nőt. Azt ígérte, hogy utána lapunkat is tájékoztatja még a történésekről.
Lehóczki László, a Spider Speciális Mentőcsoport frontembere ugyancsak azt mondta, hogy ma még visszajönnek, de előbb meg kell várni, hogy a patak szintje 2 méter alá süllyedjen. Még mindig nagy a víz sodrása, de délután újra átnézik a partszakaszt.


Vojnár László, Tolcsva polgármestere elmondta, szombaton reggel újrakezdték a kutatást a polgárőrség tagjainak bevonásával és helyi önkéntesek segítségével. Vojnár Lászlótól megtudtuk, egyelőre a spideresek nélkül folyik a kutatás, mert olyan erős a sodrása a pataknak, hogy a kutyás keresők nem tudnak dolgozni. A tegnapihoz képest mintegy 30-40 centimétert apadt a víz szintje, de még a bokros részeken is olyan erős az ár, hogy csak köteles biztosítással tudtak beengedni egy keresőt. Amennyiben egy kicsit megnyugszik a patak,ismét kihívják a miskolci mentőcsapatot.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!