Magyarország

2008.03.20. 15:19

Kiestem hanyatt a vonatból Kisvárdánál!

<p>Kisvárda - Sokan voltak még a peronon, amikor a kisunokám kiugrott, de senki sem segített neki. Dávid a táblavasba kapaszkodott meg, a térdét és a könyökét csúnyát megütötte. A tömegből csupán egyetlen fiatalember sietett a segítségére.</p>

Március 15-én Debrecenből jöttem haza Kisvárdára a 15.41 órakor induló vonattal. A két unokámmal a kisvárdai hármasúti megállónál le akartunk szállni, de a vonat ajtaja nem nyílott. Elfutottunk a kocsi másik végébe.

Ott sikerült az ajtót kinyitni, én a lépcsőre álltam (a vonat még állt) és kiabáltam, hogy ne indítsák el a vonatot. Én láttam a kalauzt, de ő nemigen vett észre. A vonat elindult, én vissza akartam lépni a kocsiba, de hanyatt kiestem és hozzákezdtem ordítani a gyerekeknek, hogy maradjanak a vonaton!

Ám a 9 éves unokám Szilveszter látta, hogy én hanyatt estem, s ő is kiugrott, majd nem sokkal később a 8 éves Dávid is. A vonat ekkor már a Hármas-úti táblánál volt. Sokan voltak még a peronon, amikor a kisunokám kiugrott, de senki sem segített neki.

Dávid a táblavasba kapaszkodott meg, a térdét és a könyökét csúnyát megütötte. A tömegből csupán egyetlen fiatalember sietett a segítségére, akinek ezúton is szeretném megköszönni emberségét. A többiek közönyére nincs szavam.

A vonat elment, mi hárman maradtunk a peronon, megöleltem a két unokámat, és sírtunk – talán a fájdalmat feledve –, hogy élve maradtunk.
Pájka Istvánné
Kisvárda

Kapcsolódó cikkek:

Amikor átrobog feletted a vonat...
Egy erősen ittas állapotban lévő férfi a nyírtelki állomás környékén a sínek közé feküdt és miután a szerelvény átrobogott felette, sértetlenül állt fel...

Nézz meg a videón, hogy milyen, ha vonat alá fekszik valaki!
Hasával a síngerendákhoz lapulva, talpával a közeledő szerelvény felé várakozik egy fiatal... Nem nehéz kitalálni mire készül.

Megijedt, kiesett az ablakból és szörnyethalt a betörő
A férfi egy budapesti iroda kifosztásán munkálkodott éppen, mikor a megszólaló riasztótól pánikba esett és menekülés közben kiesett az ablakon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!