Magyarország

2007.11.30. 15:56

Audi világpremier Győrben

<p>Pénteken délelőtt bemutatták az új A3 Cabriolet-t az Audi győri gyárában. A sorozatgyártás kezdete egyben az autó világpremierje is, hiszen ezt a modellt eddig még sehol nem láthatta a nagyközönség.</p>

Az új modell fejlesztésén két évig dolgoztak az Audi mérnökei Ingolstadtban. A gyártás beindításához szükséges beruházás meghaladja az 1,2 milliárd forintot.

Az új Audi A3 Cabriolet világpremierjére több száz hazai és külföldi újságíró jelenlétében pénteken délelőtt került sor az Audi győri gyárában. A sorozatgyártást hivatalosan Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke indította el. Az Audi TT Coupé és a TT Roadster mellett ez már a harmadik autó, ami a kisalföldi megyeszékhelyen készül.

A 2006-ban indult projekt megvalósítása rendkívül rugalmas gyártási eljárást igényelt. Ahhoz, hogy az új modellt az Audi TT Coupé és TT Roadster gyártósorán lehessen összeszereli, technikai és infrastrukturális átalakításokat kellett végrehajtani. A beruházás meghaladja az 1,2 milliárd forintot, azaz 5 millió eurót. Az új modellt az ingolstadti anyavállalattal közösen gyártják. Ott a karosszériagyártást és a fényezést végzik. A győri gyártószalagokról naponta összesen 300 autó, TT Coupé, TT Roadster és A3 Cabriolet gördülhet le.

"Az Audi Hungaria az elmúlt években már bizonyította teljesítőképességét az Audi TT Coupé és TT Roadster gyártásával. Meggyőződésünk, hogy magyarországi vállalatunk az Audi A3 Cabriolet gyártásával is jelentős mértékben hozzájárul stratégiai célunk eléréséhez, hogy 2015-ig elérjük az évi 1,5 millió jármű gyártását"- mondta el Rupert Stadler.

Az Audi Hungariánál 1998-ban kezdődött a járműgyártás az Audi TT összeszerelésével. 2006-tól az Audi TT Coupé és TT Roadster új generációját is Győrben szerelik össze. Ebben az évben több mint 50.000 jármű készül a győri Audi Hungariánál.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA MOTOR Kft, az Audi AG 100 százalékos leányvállalata, az Audi és Volkswagen-konszern egyik központi motorszállítója. A vállalat 2006-ban csaknem kétmillió motort és 24 ezer járművet gyártott.Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, és az ország legnagyobb exportőre.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!