Úszás

2024.04.13. 08:14

Úszó ob: Fantasztikusan zártak a debreceniek

Az utolsó versenynapon Gál Olivér magyar bajnok lett.

Tóth Huba Elemér

A debreceni versenyzők jól szerepetek az ob-n

Forrás: Debreceni Sportcentrum/Facebook

Hatalmas csatákat hozott az 126. úszó országos bajnokság első három napja, és ez nem volt pénteken sem másképp. Ahogyan olvashatták, a zárónapon debreceni részről Halmai Petra és Gál Olivér kvalifikálta magát a döntőbe.

Gál Olivér
Forrás: Debreceni Sportcentrum/Facebook 

A DSI női versenyzője 50 mellen 32.31-es időeredménye a nyolcadik helyre volt elég, míg a férfiaknál szintén 50 méteres mellúszásban Gál Olivér 28.21-el teljesítette a távot, így negyedikként csapott célba. Azonban az első három pozícióban külföldi meghívottak végeztek, amely azt jelenti, hogy a cívisvárosi kiválóság magyar bajnok lett.

Előkelő helyen a debreceniek

Az éremtáblázat élén 8 arannyal, 4 ezüsttel és 3 bronzzal az UNI Győr Úszó Sportegyesület zárt, a második a BVSC-Zugló (5 arany, 12 ezüst, 7 bronz), míg Milák Kristóf sikereinek is köszönhetően a harmadik pozícióban a Budapesti Honvéd SE (5 arany, 2 ezüst, 1 bronz) végzett. 

A DSI Debrecen hivatalosan az országos mezőny 13. helyre van írva a listán, azonban Gál Olivér fantasztikus eredménye miatt az egyesület valójában top10-es lett.

 A teljes lista a Magyar Úszó Szövetség felületén érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában