Labdarúgás

2024.04.13. 19:11

Győzött az igazság: Dzsudzsák Balázs büntetőjével nyert a DVSC – fotókkal, videóval

Megyeri Balázs bravúrjai is kellettek a Debrecennek a három pont megszerzéséhez.

Tóth Huba Elemér

Dzsudzsák Balázs büntetőjével nyert a Loki

Forrás: Molnár Péter

A DVSC a múlt heti, MTK Budapest elleni vereség után szombaton 17 órától a Kecskemétet látta vendégül az OTP Bank Liga 28. fordulójában. A tavaly bronzéremig jutó debreceniek a mérkőzés előtt az 5. helyen álltak, míg az előző idényben a nagy meglepetésre ezüst medáliáig jutó lilák 34 egységgel a 9. pozíciót foglalták el a tabellán. A piros-fehérek a nehéz sorsolás miatt gyakorlatilag az utolsó esélyt ragadhatták volna meg, hogy odaérjenek a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek egyikére, és habár kissé nehezen, de Debrecenben maradt a három pont.  

Változás az előző meccshez képest

A vendégeknél a legszembetűnőbb különbség az volt, hogy a gólvonalra ezúttal a 26 esztendős Kersák Roland állt, aki Varga Bence öt sárga lapos eltiltásának köszönhetően debütálhatott az NB I.-ben. A Lokinál az előző kezdőcsapatához képest két változás történt: Brandon Dominguest – kinek neve ezúttal még a keretben sem szerepelt – Bódi Ádám váltotta, míg Christian Manrique helyett Szuhodovszki Somát láttuk, aki piros-fehér szerelésben először nézhetett szembe az előző csapatával.

A Nagyerdei Stadion közönsége a mérkőzés előtt Bódi Ádám nevét skandálta. A népszerű játékos ugyanis az MTK ellen a 300. élvonalbeli bajnokiját játszotta Loki-dresszben, jubileum alkalmából a futballistát Makray Balázs cégvezető köszöntötte.

Nem túl sok helyzet volt

Az összecsapás tökéletes futballidőben kezdődött, a kezdőrúgás pillanatában a hőmérő 25 Celsius-fokot mutatott. A találkozó első helyzetére a 8. percig kellett várni, egy szép kombináció végén Ferenczi János beadása után Dzsudzsák Balázs fejelt, de Kersák a kapuban résen volt. Öt perc múlva a DVSC csapatkapitánya maradt a földön – ápolni is kellett –, mivel a rövid ideig Debrecenben is futballozó Horváth Krisztofer a bal lábára lépett, a faultért sárga lapot adott Karakó Ferenc játékvezető. A szabadrúgást Bódi végezte el, de a középre érkező labdát Bárány Donát a kapu fölé vágta. Nem sokkal később Dzsudzsák beadására Dreskovics ért oda, ám a montenegrói védő a fejesét már nem tudta a kapu felé irányítani. Nem volt a legmagasabb a meccs irama, minden lehetőséget meg kellett becsülni.

A tizenegyes elmaradt

A Kecskemét először csupán a 23. percben ért a Megyeri Balázs által őrzött kapu elé, de Pálinkás Gergő mikor lőtt volna, Dusan Lagator nagyon jó ütemben szerelt. A vendégek részéről később még Horváthnak volt egy gyenge próbálkozása, de többnyire a Lokomotív birtokolta a labdát. A 37. minutumban Ferenczi zseniálisan, sarokkal találta meg Bódit, akit aztán Nagy Olivér a tizenhatoson belül billentett ki egyensúlyából, majd el is esett, a spori pedig tizenegyest fújt be. A büntetőponthoz a sértett állt oda, azonban VAR-szobában visszanézték az esetet, és Karakó Ferenc visszavonta ítéletét.

dvsc kecskemét
Visszanézte az esetet a játékvezető, majd döntött
Forrás: Molnár Péter

Azonban még az első félidő ráadásában is gólt lőhetett volna a Debrecen. Dzsudzsák ugyanis nagy erővel tüzelt, a bal felsőt pontosan is célozta meg, csakhogy Kersák hatalmas bravúrral tolta ki a labdát, így a felek 0–0-s állásnál vonulhattak pihenőre.

Egy darabig nem változott az állás

Az összecsapás rendkívül eseménytelenül folytatódott, de az 56. percben Zsótér Donát tekert kapura, Megyeri óriási bravúrt mutatott be. Szrdjan Blagojevics ezt követően rögtön hármat cserélt: Ojediran helyett Manrique érkezett, Bódit Kocsis Dominik, míg Szuhodovszkit Sztefan Loncsar váltotta. Azonban a 64. percben Lukács Dániel révén ismét a Kecsó veszélyeztetett, de Megyeri jól jött ki portájából.

A DVSC érvényes büntetőt kapott 

Aztán a Loki támadott, egy pontrúgás után pedig a cívisvárosban nevelkedett, korábban a Lokiban és a DEAC-ban is futballozó Belényesi Csaba a kapu előterében rossz ütemben próbált menteni, és lábával Dreskovics arcát találta el. 

Ismét mindenki szeme a játékvezetőre szegeződött, aki ezúttal ugyan előszörre nem mutatott a büntetőpontra, de a VAR-ozás után egyértelművé vált számára is, hogy a játéknak tizenegyessel kell folytatódni. A 69. percben Dzsudzsák a tizit kegyetlenül a bal alsó sarokba bikázta (1–0), és ezután felszabadultabban játszhatott a Lokomotív. 

A debreceniek a saját kapujuk elé szegezték a kecskemétieket, akik már csak a hétperces hosszabbításban jöttek ki a szorításból. Lukács Dániel egy cselsorozat után egyenlíthetett volna, ám lövése nem sokkal a kapufa mellett ment el. A végén Loncsar passza után Kocsis végleg eldönthette volna a három pont sorsát, ám a ziccer kimaradt, de egy perc múlva ezen már egyik hajdúsági drukker sem bosszankodott, hisz a DVSC 1-0-ra diadalmaskodott.

Labdarúgó OTP Bank Liga, 28. forduló

Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1–0 (0–0)

Nagyerdei Stadion, 5244 néző. Vezette: Karakó Ferenc

DVSC: Megyeri – Ferenczi, Lagator, Dreskovics, Baranyai – Ojediran (Manrique, 62.), Bódi (Kocsis, 62.), Szuhodovszki (Loncsar, 62.), Dzsudzsák (Romancsuk, 85.), Vajda (Szécsi, 76.) – Bárány. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

KTE: Kersák – Szűcs, Belényesi, Katona – Zsótér (Nikitscher, 70.), Nagy (Szabó, 45.), Zeke (Leoni, 82.), Horváth, Lukács, Meskhi (Derekas, 70.) – Pálinkás (Banó-Szabó, 59.). Vezetőedző: Szabó István.

Gól: Dzsudzsák (69. - büntetőből)

Sárga lapok: Ojediran (53.), Szécsi (82.), Kocsis (89.), illetve Horváth (14.), Pálinkás (45+), Katona (62.), Belényesi (68.), Derekas (79.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában