Debreceni VSC

2024.04.20. 21:37

DVSC: három debreceni gól sem volt elég a keleti rangadón – videóval

A semleges nézők biztos remekül szórakoztak. A DVSC drukkerei már kevésbé.

Molnár Szilárd

Gólesőt hozott a DVTK és a DVSC rangadója

Forrás: Nemzeti Sport

Gólgazdag, ám debreceni szempontból idegőrlő és tanulságos keleti rangadót játszott egymással a DVTK, valamint a DVSC. A szombat esti miskolci derbin három gólt szerzett a Loki, mégis pont nélkül maradt, sajnos nem érdemtelenül. Szrdjan Blagojevics vezetőedző ezúttal a Megyeri - Baranyai, Romancsuk, Lagator, Ferenczi - Loncsar, Manrique - Vajda, Dzsudzsák, Domingues - Bárány kezdőtizenegynek szavazott bizalmat. Meldin Dreskovics sérülés miatt hiányzott a keretből, őt Olekszandr Romancsuk helyettesítette. A középpályán ezúttal Christian Manrique és a montenegrói válogatott Stefan Loncsar kezdett, Hamzat Ojediran, illetve Szuhodovszki Soma kárára. Brandon Domingues felépült, így visszafoglalta a helyét a csapatban, emiatt Bódi Ádám ismét a kispadra szorult.

DVSC, DVTK, Debreceni VSC, Loki, Diósgyőr, keleti rangadó, labdarugás
Hiába küzdött a DVSC, elbukta a rangadót
Forrás:  Nemzeti Sport

Nem így képzelte a kezdést a DVSC egy drukkere sem

Portálunk a hét közepén megszólaltatta a Lokihoz ezer szállal kötődő, jelenleg a Diósgyőr alkalmazásában álló Szatmári Csabát, aki kitűnő hangulatra, és nagy iramra számított a keleti rangadón. Gyászszünettel kezdődött a találkozó, Feledi László és Tatár György emléke előtt adóztak a csapatok és a kilátogató nézők. A vártnál talán valamivel kevesebben foglaltak helyet a lelátón, ám a hangulatra nem lehetett panasz. A vendégszektorban sok Loki-drukker várta a kezdést, de valószínűleg közülük többen még a helyüket sem foglalták el, amikor már vezetett a DVTK… A korábbi debreceni Bényei beadása után Klimovics fejelt a debreceni kapuba 53 másodperc után, hideg zuhany a javából. 1–0.

Igyekezett gyorsan ocsúdni a Debreceni VSC, Dzsudzsák Balázsék megpróbálták a kapujuk elé nyomni a Diósgyőr együttesét, de komoly helyzetet nem sikerült kiharcolni, a csapatkapitány szabadrúgása és Lagator fejese sem hozta a szívbajt Ogyincov kapusra.

Nem tartottak sokáig a DVSC rohamai, inkább a mezőnyben gyűrte egymást a két csapat. Nem is tetszettek a Loki drukkereinek a látottak – szólt az Ébresztő! –, pedig akkor még nem tudták, pár pillanattal később újabb gólt szerez a DVTK... A 22. percben egy előre emelt labdánál Edomwonyi egyszerűen elnyomta Romancsukot, és átfejelte a játékszert a kimozduló Megyerit fölött. 2–0.

Ekkor már kevésbé szofisztikált módon vonta kérdőre kedvenceit a Loki-tábor, újabb pár perc elteltével pedig valószínűleg már csak káromkodások hagyták el a drukkerek száját, ugyanis Ferenczi János rántott le teljesen feleslegesen egy diósgyőri támadót a 16-oson belül, jogos tizenegyeshez juttatva a Diósgyőr gárdáját a 29. percben. Ám szerencsére Megyeri Balázs megfogta Pernambuco büntetőjét, majd még kétszer védett óriásit a kipattanó után, így maradt a kétgólos DVTK-fór.

A félidő hajrájában aztán sikerült a szépítés, Baranyai Nimród élete első NB I.-es góljával zárkózott a DVSC a 42. percben. A Loki ifjú jobbhátvédje szépen csavart ballal a jobb kapufa mellé, 2–1! 

Megyeri ütközött Bényeivel, de szerencsére egy kis ápolás után folytathatta. Vajda Botond egyenlíthetett volna, ha pontosabban céloz, de így 2–1-es hazai vezetésnél ért véget a keleti rangadó első félideje.

Gyors DVSC-egyenlítés fordulás után 

Szünetben cserélt a Debreceni VSC, a halovány Manrique helyett Ojediran folytatta. Ha az első játékrész a Loki szempontjából hideg zuhannyal kezdődött, akkor a második egy lágy, habos fürdővel: Dzsudzsák Balázs lőtt kapura nagyjából 22 méterről, Ogyincovról kijött a labda, szerencsére Bárány Donát eszmélt a leghamarabb, és a kapuba pofozta a játékszert a 48. percben, 2–2!

Nagy iramban folytatódott a keleti rangadó, láthatólag mindkét csapatot felpaprikázta a gól. Nem sokáig tartott a debreceni öröm, egy finoman szólva véleményes góllal ismét megszerezte a vezetést a Diósgyőr: ezúttal is Edomwonyi volt eredményes. A támadás alatt érzésünk szerint kétszer is lefújhatták volna az akciót hazai szabálytalanság miatt, de sem Bogár játékvezető, sem a VAR nem látott semmi kifogásolnivalót, 3–2 a 60. percben. Talán még minden debreceni a fejét fogta, amikor a pár másodperce beállt Gera újfent kettőre növelte a DVTK előnyét, 4–2. 

Cserélt a DVSC, Szécsi Márk és Szuhodovszki Soma érkezett Loncsar és Vajda helyett a 69. percben. Szécsi szinte azonnal mennybe mehetett volna: előbb Dzsudzsák adott álompasszt Báránynak, de a csatár a kapusba lőtt, majd a frissen beállt támadó próbálkozását is védte Ogyincov, mindezt a 70. minutumban. Lagator fejese is a kesztyűben halt el, majd Bárány választott ismét rossz megoldást, így maradt a kétgólos differencia.

Előnye birtokában a Diósgyőr visszahúzódott, a Loki pedig elkeseredett rohamokba kezdett legalább a pontszerzésért. Ojediran lopta közelebb a Debrecent, higgadtan helyezett a bal alsóba a 83. minutumban, 4–3!

Frissített a DVSC: Domingues helyett Bódi Ádám folytatta, majd Romancsuk helyett Batai Tamás is érkezett a gyepre. Ment előre a Loki, de elég volt egy újabb hiba, és meglőtte az ötödiket a Diósgyőr, a csereként beállt Fekete volt eredményes. 5–3 a 93. percben.

Nyolcgólos rangadón veszített a Loki úgy, hogy lőtt három gólt... 

A tények
OTP Bank Liga, 29. forduló.
DVTK–DVSC 5–3 (2–1)
Diósgyőr, 6000 néző. Vezette: Bogár Gergő
DVTK: Ogyincov – Bokros, Csorbadzsijszki, Lund, Stephen – Bényei Á. (Gera, 66.), Klimovics (Holdampf, 66.), Vallejo – Pernambuco (Feuillassier, 46.), Edomwonyi (Fekete, 77.), Pozeg Vancas (Szabó L., 86.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovics.
DVSC: Megyeri – Baranyai, Lagator, Romanchuk (Batai, 91.), Ferenczi – Manrique (Ojediran, 46.), Loncsar (Szuhodovszki, 69.) – Vajda (Szécsi, 69.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 86.) – Bárány. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
Gól: Klimovics (1.), Edomwonyi (22., 60..), Gera (67.), Fekete (94.), illetve Baranyai (42.), Bárány (48.), Ojediran (83.).
Sárga lap: Ferenczi (29.), Dzsudzsák (64.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában