Rendkívüli hír!

2024.04.10. 06:00

Visszalépett Kamerun, fontos változás történt a debreceni olimpiai selejtező programjában

Az afrikaiak helyett Nagy-Britannia csapata érkezik a cívisvárosba.

Haon.hu

Vámos Petra és Füzi-Tóvizi Petra először a britek ellen bizonyíthat

Fotó: Nemzeti Sport

A Kameruni Kézilabda Szövetség jelezte a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek, hogy nem tudja megoldani női válogatottja Magyarországra utaztatását, így az afrikai együttes távol marad a kvalifikációtól, írta az mksz.hu.

Nem tudnak elutazni

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) közleményében kiemeli, hogy az IHF, a Magyar Kézilabda Szövetség, a magyar Külgazdasági- és Külügyminisztérium, valamint a nemzetközi diplomáciai szervek erőfeszítései ellenére Kamerun nem tudta megoldani beutazását Európába, és más afrikai csapat sem tudta átvenni az Afrika-bajnokság ezüstérmese, Kamerun helyét, így az IHF Végrehajtó Bizottsága szabályainak megfelelően szabadkártyát adhatott a selejtezőre, és az „Új piacok programjával” összhangban Nagy-Britannia női válogatottját kérte fel az indulásra, amely a felkérést elfogadta.

Csak egyszer szerepeltek nagy nemzetközi tornán 

Nagy-Britannia válogatottja a rendező jogán szerepelt a 2012-es londoni olimpián, amelyen a 12. (utolsó) helyen végzett, 5 vereséggel, Montenegrótól 12, Oroszországtól 21, Brazíliától 13, Angolától 6, míg Horvátországtól 23 góllal kapott ki. A brit nemzeti csapat sem előtte, sem azóta nem jutott ki sem olimpiára, sem világbajnokságra, sem Európa-bajnokságra.

A női olimpiai selejtező módosított programja:

Április 11., csütörtök:

13:30 Kapunyitás

15:30 Magyarország–Nagy-Britannia

18:00 Svédország–Japán

Április 12., péntek:

16:00 Kapunyitás

18:00 Svédország–Magyarország

20:30 Japán–Nagy-Britannia

Április 14., vasárnap:

14:45 Kapunyitás

16:45 Nagy-Britannia–Svédország

19:15 Magyarország–Japán

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában