Futsal

2024.03.10. 06:00

Mennyből a pokolba, pokolból a mennybe

Mindkét csapat pontot érdemelt volna az MVFC és a DEAC rangadóján.

Molnár Szilárd

Thiago (balra) és Rafinha

Forrás: Czinege Melinda

Soha rosszabb derbit, zártuk a pénteki 6–5-re végződő MVFC Berettyóújfalu–DEAC férfi futsal vármegyei rangadó tudósítását. Nem véletlenül, a sportág sok szépségét felvonultatta meccs: szép cseleket, remek gólokat, bravúros fordításokat, és a végén a drámát, mely a Berettyót pokolból a mennybe, míg a Debrecent a mennyből a pokolba küldte.

 

Felemésztette a DEAC erejét a védekezés

A lefújás után a cívisvárosi játékosok döbbenten meredtek maguk elé, miközben a hazai játékosok örömtáncot jártak, a nézők pedig a lelátón ünnepeltek. Tihanyi Csaba a DEAC vezetőedzője is csóválta a fejét, miközben értékelt portálunknak. –Rosszul kezdtük a mérkőzést, párharcokat veszítettünk, és ez nem volt jó, nem ezt beszéltük meg – ismerte el. – Aztán visszajöttünk a meccsbe, ami egy nagyon pozitív dolog, kihasználtuk az adódó lehetőségeinket, az ellenfél hibáit.

Tudtuk, hogy a 2. félidőben valószínűleg végig 5 a 4 ellen fog játszani a Mezei, fordulás után volt szerintem vagy 30 lehetőségük, abból lőttek 3 gólt.

Azt mondom, az még talán még bele is férhet, de vissza kell néznem. Hibáztam abban, hogy nem jó taktikát választottam az 5 a 4 elleni védekezésre, de a fő probléma inkább az, hogy nem tudtuk megtartani a labdát. Minden energiánkat felemésztette a védekezés, és nem jutott belőle a támadásokra. Húsz percig így védekezni nagyon fárasztó, 7 játékost tudtam forgatni. Sajnálom a srácokat, mert tisztességesen dolgoztak, végig volt tartásunk, de néha előfordul az ilyen – nyilatkozta a szakember.

futsal-mvfc-berettyoujfalu-mezei-vill-hajdu-bihar-deac-debrecen-bajnoksag-rajatszas-trencsenyi-janos-tihanyi-csaba
Tihanyi Csaba
Forrás:  Czinege Melinda

Sikerült bizonyítaniuk

Trencsényi János, az MVFC Berettyóújfalu edzője érthetően jóval elégedettebben gondolt vissza az összecsapásra, de azért ő sem volt maradéktalanul elégedett, ám reméli, a siker mikéntje jót tesz majd a csapatszellemnek.
– Az 5 a 4 elleni játékunk jól szokott működni, mert nagyon kreatív futsalosok alkotják az emberfölényes sorunkat – hívta fel a figyelmet. – Én félidőben is bíztam a fordításban, de a srácokon annyira nem láttam az elszántságot, fel kellett ráznom őket. Azt remélem, hogy ez a győzelem nagy erőt fog adni az együttesnek, mert amiben a legtöbbet kellene fejlődnünk, az a csapatkohézió. Egyénileg jó játékosokból áll a Mezei, jó dolgokat csinálunk, viszont sokszor sok irányba próbálunk menni. Mindenki nyerni akar, de nem biztos, hogy ugyanazon az ösvényen akar menni, mint ahogy én gondolom.

Remélem, hogy ezzel a győzelemmel összekovácsolódott bennünk valami, mert rá kell jönni arra, hogy nem csak a spílerek fogják megnyerni a meccset, hanem időnként csúszni-mászni kell.

Most 5– 2 után sikerült bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk rá, de eddig ezt kevésszer láttam. Szeretnénk idén is döntőt játszani, ám a rájátszás eddigi eredményei miatt eltávolodtunk ettől, és el kell kezdenünk felzárkózni – adta ki a jelszót Trencsényi János.

futsal-mvfc-berettyoujfalu-mezei-vill-hajdu-bihar-deac-debrecen-bajnoksag-rajatszas-trencsenyi-janos-tihanyi-csaba
Trencsényi János
Forrás:  Czinege Melinda

A rájátszás március 18-án, hétfőn folytatódik, az MVFC a Nyíregyháza vendége lesz, míg a DEAC a bajnok Haladást fogadja, mindkét összecsapás 18.30-kor kezdődik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában