Rangadó

2024.03.08. 20:45

Óriási meccsen győzött az MVFC a DEAC ellen – fotókkal

Egy utolsó másodperces gól döntött a hazaiak javára.

Molnár Szilárd

Újfaluiak öröme a DEAC elleni győztes meccs után

Forrás: Czinege Melinda

Óriási meccsen, egy utolsó pillanatos góllal győzött az MVFC Berettyóújfalu a DEAC ellen péntek este. A rájátszás negyedik fordulója hozta el a következő vármegyei rangadót, ezúttal Berettyóújfaluban csaptak össze a felek. A fehér mezes DEAC kezdte a találkozót, ám a pirosban futsalozó MVFC ragadta magához a kezdeményezést – de lehet úgy is mondani, hogy a debreceniek átadták a területet a vendéglátónak. A bihariaknál a kezdéstől ott volt a pályán a február elején igazolt, korábbi argentin válogatott Facundo is. Az első komolyabb lehetőségeket a 4. percben jegyezhettük fel, előbb Nagy Kevin lövését védte Faragó Ádám, majd Rábl János emelt jobbról a hosszú mellé.

Két minutummal később azonban már ünnepelhetett a tavaly az év játékosának megválasztott futsalos: előbb okos passzal hozta helyzetbe Iszák Dominikot, utóbbi lövését még bravúrral védte Faragó Ádám, de a kipattanót levadászta Rábl, és az üres kapuba passzolt. 1–0.

Gyakorlatilag még ünnepelt az újfalui publikum, amikor Nagy Kevin kettőre növelte a fórt: egy szerzett labdát Nagy Dániel suhintott kapura, a Faragóról lepördülő labdával pedig már könnyű dolga volt a fiatal válogatott futsalosnak. 2–0.

Rábl duplázhatott volna, de ajtó-ablak helyzetben a kapusba pofozta a labdát. A másik oldalon Mezei Dávid biztosított mindenkit arról, hogy őt nem altatta el a kétgólos vezetés. Egy bírói ítélet borzolta a nézők és a csapatok idegeit, de ettől eltekintve nyugodt hangulatban teltek a percek.

Nagy Imre csúszott el a saját hatosa előtt, és az ajándéklabdát Harmati Tamás köszönte és kegyetlenül kilőtte a jobb alsót a 12. minutumban. 2–1.

Szabó Péter visszaállíthatta volna különbséget, de kissé kiszorítva mellé pörgetett. Ahogy kissé a semmiből lőtt gyorsan két gólt a Berettyó, a DEAC ugyanúgy egyenlített: Vass Ottó harcolt meg a labdáért, elküzdötte magát a Mezei kapujáig, ahol kihagyhatatlan helyzetbe hozta Berecz Rafaelt. 2–2.

Kezdődhetett minden elölről, a gárdát nagy elnnal vetették magukat a játékba. Facundo elpasszolt labdájával indult meg a Debrecen, de Tóth Attila végül a bal kapufa tövét találta telibe, a kipattanónál pedig már javított a gaucho futsalos.

Tóth pár másodperc múlva aztán mégiscsak fogadhatta a társak gratulációját, egy újabb támadásnál már higgadtan passzolt a hosszúba szinte ugyanonnan. 2–3.

Trencsényi János, az MVFC vezetőedzője időt kért, hogy felrázza játékosait, de a feltámadás helyett a pokolba kerültek egy szempillantás alatt, ugyanis két mintaszerű kontrából kaptak két gól Nagy Bence és Thiago révén a 18. percben. Reagálva helyzetre, vészkapusra állt át a Berettyó, de ez sem hozott sikert, így három gólos vendégelőnynél vonultak szünetre a csapatok.

Hatalmas küzdelem

Fordulás után Tóth növelhette, Nagy Kevin csökkenthette volna a különbséget, de kimaradtak a helyzetek. Harmati lábában maradt a hatodik vendéggól, a vészkapus Nagy Imre hárított, majd nem sokkal később megmutatta, hogy az ellenfél kapuja előtt azért jóval otthonosabban mozog, egy szépen kijátszott akcióra tette fel a koronát. 3–5.
A következő volt a meccs képe, az MVFC emberfölényes helyzetben támadott, a DEAC fegyelmezetten visszaállt, várva lehetőségeket a villámgyors kontrákra. Ez majdnem meg is hozta a gyümölcsét, Siska gyötört középre egy labdát, de Faragó Lajos a keresztlécet találta el. A másik oldalon Matheus kétszer sem tudott túljárni a cívisvárosiak eszén, láthatólag maga sem hitte el, hogy nem sikerült a kapuba juttatnia a játékszert. Ha kellett, önfeláldozóan tartotta az eredményt az egyetemi alakulat, ha pedig elcsúszott a védekezés, még mindig ott volt Faragó Ádám a kapuban.
A 38. percben második sárga lappal Harmatit állították ki végleg, és ez sokba került a Debrecennek: egy percen belül egalizált a házigazda Matheus és Nagy Kevin révén. 5–5.

A hazai közönség eksztázisba jött, és hajtotta előre kedvenceit a győzelemért. Trencsényi 11 másodperccel vége előtt időt kért, és milyen jól tette, mert egy szépen megkomponált akció végén egy másodperccel a vége előtt Nagy Kevin megszerezte a győztes gólt! 6–5.

A haza játékosok a pályán, a nézők a lelátón tomboltak, a fehér mezesek pedig láthatólag nehezen hitték el, hogy kicsúsztak a kezükből a pontok. Meg is lehet érteni, mert ezen a meccsen mindkét gárda pontot, pontokat érdemelt volna. Soha rosszabb derbit!

A tények
Férfi futsal NB I. Felső-ház 4. forduló
MVFC Berettyóújfalu–DEAC 6–5 (2–5)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok. Vezették: Szilágyi (Deme, Goneth)
MVFC: Mezei - Matheus, Rábl, Rafinha, Facundo. Csere: Mező, Korcsmáros, Nagy I., Iszák, Nagy K., Magyari, Nagy D., Daróczi, Szabó P. Vezetőedző: Trencsényi János
DEAC: Faragó Á. - Vass, Ulloa, Thiago, Tóth. A., Csere: Nyerges, Faragó L., Berecz, Nagy B., Harmati, Szatmári, Siska, Varga Z., Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba
Gól: 1–0 Rábl (6.), 2–0 Nagy K. (6.), 2–1 Harmati (12.), 2–2 Berecz (13.) 2–3 Tóth A. (17.), 2–4 Nagy B. (18.), 2–5 Thiago (18.). 3–5 Nagy I. (27.), 4–5 Matheus (38.), 5–5 Nagy K. (39), 6–5 Nagy K. (40.)
Kiállítva: Harmati (38.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában