Kézilabda

2024.03.28. 16:49

DVSC Schaeffler: jól jöttek ki a kulcsmomentumokból

Szilágyi Zoltán és Vámos Petra is úgy látta, nem igazán tudott felpörögni a DVSC.

Molnár Szilárd

Vámos Petra, a DVSC Schaeffler válogatott irányítója 7 gólt lőtt a Békéscsabának

Forrás: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap

Bár sokáig aránylag szorosan alakult a keleti derbi, végül magabiztosan, 32–25-re nyert a DVSC Schaeffler a Békéscsaba otthonában szerda este. Látszott, hogy a Vipers elleni drámai BL-csata után nehezen pörgött fel a Loki a keleti derbire. A második félidőben azért elkezdett nyílni az olló a két csapat között, és ennek köszönhetően magabiztosnak mondtahó sikert arattak a cívisvárosiak.

Enerváltak voltak

A győzelem ellenére Szilágyi Zoltán vezetőedzője volt teljesen elégedett csapata játékával. Mint fogalmazott, várható volt, hogy a Bajnokok Ligája-búcsú után nem lesznek csúcsformában, de azért egyértelműen jobb teljesítményre számított. Kicsit enerváltan játszottunk, nem voltunk ott fejben, bizonyos időszakokban komoly problémáink voltak, amit a Békéscsaba szépen kihasznált – kezdte az értékelését. – A mérkőzés utolsó harmadában bizonyos szituációkban kijött a különbség, és ennek megfelelően a végén – azt lehet mondani – magabiztos győzelmet arattunk.

A kulcsmomentumokban a befejezéseknél kevesebbet hibáztunk, illetve mindig volt egy játékos, aki át tudta lendíteni a csapatot a nehézségeken.

Az volt a célunk, hogy nyerjünk, sikerült is elvinni a két bajnoki pontot a válogatott szünet előtt, ez fontos volt. Még sok célunk van a bajnokságban, szeretnénk jó eredményeket elérni a továbbiakban is – mondta el a szakember az összecsapást követő sajtótájékoztatón.

Valaki mindig átlendítette

A válogatott irányító, Vámos Petra 7 gólt tett a debreceni közösbe, de emellett sok szép egyéni megmozdulással is segítette a piros-fehéreket. – Szeretnék gratulálni a békéscsabaiaknak, mert 40-45 percig igen kiélezett volt a találkozó – ismerte el. – Az elején kicsit dekoncentráltak voltunk, és belecsúsztak olyan hibák a játékunkba, amik egyébként nem annyira jellemzőek.

A BL-meccsek után nehéz átállni a bajnokikra, de büszke vagyok a lányokra, mert a két pont megszerzése volt a feladatunk, s ha nehezen is, de megoldottuk, márpedig ez volt a lényeg.

A kulcsmomentumokban akár egy gól, akár egy védés segítségével előrébb tudtunk lépni, ami átlendítette a csapatot a nehézségeken, és összességében magabiztosan győztünk – mondta el Vámos Petra.

Most szünet következik a bajnokságban, mivel a női kézilabda-válogatott április 11. és 14. között olimpiai selejtezőtornán vesz részt Debrecenben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában