DVSC Schaeffler

2024.03.27. 19:50

DVSC: nem lett viharos a viharsarki rangadó

Az első félidőben még aránylag szoros volt az állás. Fordulás után azonban ellépett a DVSC.

Molnár Szilárd

Győzött a DVSC Schaeffler Békéscsabán

Forrás: Kiss Annamarie

Bár sokáig aránylag szorosan alakult a keleti derbi, végül magabiztosan, 32–25-re nyert a DVSC Schaeffler a Békéscsaba otthonában szerda este. Túl van a Bajnokok Ligája-kalandon a Loki, így már teljes erejével a bajnokságra összpontosíthat az együttes. Az első feladat a Viharsarokba szólította szerda este Debrecen egyik kézilabdacsapatát ,mely ezúttal ezúttal a Gabrileja Bartulovic – Grosch Vivien, Vámos Petra-, Tamara Haggerty, Planéta Szimonetta, Szabó Nina, Vámos Míra sorral kezdett.

DVSC Schaeffler, Békéscsaba, kézilabda, Loki
Gabrileja Bartulovic jól védte a DVSC kapuját
Forrás: Czinege Melinda

Hullámzóan játszott a DVSC

Az NB I. 18. fordulójában megrendezett találkozó első góljait Töpfner Alexanra szerezte büntetőkből: az elsőnél Haggerty tolta be az emberét a hatoson belülre, majd Bartulovic szép védését követően Vámos Petra tört be egy hetest érően. Ezt követően a Loki válogatott irányítója következett, előbb a saját térfeléről talált a kapuba, majd egy gyors támadást fejezett be eredményesen. Felébredt a hazai csapat is, így a lila-fehérek nem csak hogy visszakapaszkodtak, a 8. percben át is vették a vezetést. Szerencsére az ifjabb Vámos, Míra szélről gyorsan egalizált. Szabó Nina aztán a rá jellemző, talpról eleresztett bombával ismét a piros-fehér együttest juttatta előnyhöz.

Ezt követően felváltva estek a gólok, a Debrecen vezetett, a Békéscsaba kapaszkodott.

Szerencsére idővel elkezdett nyílni az olló, és három góllal ellépett a DVSC Schaeffler. Bartulovic jól védett, nem ő volt az oka, hogy nem tudta lerázni magáról a hazaiakat a Loki. Szilágyi Zoltán vezetőedző időt kért a 22. percben, érkeztek a friss erők is, de ennek ellenére megtorpanni látszott a Debrecen. Befagyott a különbség, így végül 16–13-as DVSC-vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.

Nyílt az olló

Három és fél perces gólcsenddel kezdődött a második játékrész. Két-három gólon billegett a különbség, majd a félidő felére 5 gólos előnyre tett szert a DVSC Schaeffler.

Catherine Gabriel váltotta a kapuban Bartulovicot, de nem a cerberusokkal volt a baj, hanem a koncentrációval, főleg támadásban.

Láthatólag nem tudott olyan hőfokon pörögni a Loki, mint például a Vipers ellen. Ám végül magabiztosnak mondható, 32–25-ös győzelmet aratott a Debrecen. A Békéscsaba drukkerei nem túl sportszerű rigmusokkal búcsúztatták a bírókat és a vendégeket, de nekik ez az öröm maradt szerda este.

Most szünet következik a bajnokságban, mivel a női kézilabda nemzeti csapat április 11. és 14. között olimpiai selejtezőtornán vesz részt Debrecenben.

TAPPE-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–DVSC SCHAEFFLER 25–32 (13–16)
Békéscsaba, 800 néző. Vezették: Kovács-Sebők, Vastag-Réti
Békéscsaba: Pásztor B. – Horváth G. 2, Török F. 3, Román 6, Gyimesi, Bencsik B. 5, Kukely K. 2. Csere: Szabó D. (kapus), Zagar, Borbély M. 4 (2), Csáki L. 1, Bencsik-Giricz 1, Mayer 1, Kücükyldiz, Aranyi. Vezetőedző: Rác Sándor
DVSC: Bartulovic – Grosch 4, Vámos P. 7, Haggerty, Planéta, Szabó Nina 3, Vámos M. 3. Csere: Gabriel (kapus), Töpfner 8 (8), Kácsor 2, Hornyák D., Füzi-Tóvizi 2, Petrus 1, E. Johansson, Csernyánszki 2. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
Az eredmény alakulása: 8. perc: 5–4. 14. p.: 6–6. 18. p.: 7–10. 26. p.: 11–12. 36. p.: 15–17. 40. p.: 18–20. 47. p.: 20–25. 56. p.: 22–29
Kiállítások: 8, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, illetve 8/8.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában