Kézilabda

2024.02.15. 20:40

Újdonságokat is gyakorolhatott a Loki a Vasas ellen

Planéta Szimonetta elmondta, a múlt heti BL-csata hatásaként érezhető volt egy kis fáradtság a csapaton.

Molnár Szilárd

Planéta Szimonetta

Forrás: Czinege Melinda

Az e heti első akadályt magabiztosan vette a DVSC Schaeffler, miután idegenben 32–22-re verte a bajnokságban a Vasast szerda este. A cívisvárosiaknál ott volt a csapatban az a Szabó Nina, akit Hámori Konszuéla súlyos sérülése – Koni a lelátóról drukkolt társainak – után hívott vissza a Loki az MTK Budapesttől. Az ezúttal fehér-feketében pályára lépett hajdúságiak a Gabrijela Bartulovic – Töpfner Alexandra, Vámos Petra, Tamara Haggerty, Planéta Szimonetta, Kácsor Gréta, Petrus Mirtill összeállításban kezdték az összecsapást. A mérkőzésen nem volt nagy az iram, de ezen nem is lehetett csodálkozni, hiszen a győriek elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés sokat kivett a debreceni lányokból, és Hámori sérülése is megzavarhatta a fejeket. Ennek ellenére a debreceniek két rövidebb periódust kivéve jól védekeztek, ami jó alapot teremtett a magabiztos sikerhez.

Akadtak jó megoldások

A meccset követő sajtótájékoztatón Szilágyi Zoltán, a hajdúságiak mestere hangsúlyozta, örül a győzelemnek, mert ezzel a céllal érkeztek a fővárosba. – Biztos volt, hogy nem fogunk kiemelkedő formát mutatni, de örültem annak, hogy a védekezésünk a mérkőzés bizonyos szakaszaiban jól összeállt. Voltak jó megoldásaink, de a gyors játékunktól egy kicsit többet vártam, és a támadásaink is eléggé akadoztak.

Azon dolgozunk, hogy bizonyos játékosokat új szerepkörrel, új feladatokkal felruházva próbáljunk minél eredményesebbek és hatékonyabbak lenni.

Ez természetesen nem fog menni egyik pillanatról a másikra, úgyhogy sok feladat van még előttünk, sok mérkőzéssel. Bízom abban, hogy ezzel a másfajta összeállítással is eredményesek leszünk majd a jövőben – mondta el a szakvezető.

Készültek nagyon

Bár Planéta Szimonetta meccs közben érezte a fáradtságot a csapaton, így különösen örült, hogy a gárda védekezése szinte végig működött. – Az ősszel otthon azért elég szoros mérkőzést játszottunk a Vasassal, szóval tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a mérkőzés.

Szerintem lehetett látni, hogy nagyon készültünk a védekezésre, örülök, hogy ez összeállt, így az elejétől kezdve tudtunk könnyű gólokat dobni.

Azért én éreztem a lányokon a hétvégi meccs fáradtságát, és az abból fakadó dekoncentráltságot. Ahogy Szilágyi Zoltán is mondta, a gyors játékunk nem igazán működött, de boldog vagyok, hogy sikerült ekkora különbséggel nyernünk, és elvinnünk a két pontot – értékelt Planéta.

A Vasutas legközelebb a svéd IK Sävehof otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének záró fordulójában, méghozzá vasárnap 16 órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában