Kézilabda

2024.02.12. 17:30

A legutóbbi három év BL-győztesével is összecsaphat a Loki!

Köstner Vilmos szerint marketing szempontok alapján a Vipers elleni párharc lenne a legjobb.

Molnár Szilárd

A DVSC Schaeffler játékosai így örültek a győriek legyőzésének

Forrás: Molnár Péter

A Győr elleni 29–28-as bravúrjával az ötödik helyre lépett előre a DVSC Schaeffler a Bajnokok Ligája A csoportjában. Bár még hátravan az utolsó, 14 . forduló, érdemes kicsit kitekinteni, a csoportkör után milyen ellenfél is várhat a piros-fehérekre a kieséses szakaszban. De előbb vegyük át, miként is épül fel a női BL: 16 csapat vesz részt benne két nyolcas (A és B) csoportra osztva, ahonnan a csoportok első két helyezettje egyenes ágon a negyeddöntőbe jut, a 3-6. helyezettek nyolcaddöntőt vívnak. A nyolc közé jutásról döntő párharcokat március 16-17-én és március 23-24-én, a negyeddöntős összecsapásokat pedig április 27-28-án, illetve május 4-5-én tartják. A négyes döntőt ezúttal is Budapesten, az MVM Dome-ban rendezik június 1-jén és 2-án.

A legjobb nyolc közé jutásért a csoportok harmadik helyezettjei a másik csoport hatodik helyén végzett csapatával játszanak, a negyedikek pedig az ötödikekkel.

A Loki jelenleg ötödik, és ha ezen a helyen végez, akkor biztos, hogy a legutóbbi három Bajnokok Ligáját megnyerő norvég Vipers Kristiansand lesz az ellenfele.

Amennyiben a Vasutas végül a hatodik helyen végezne – ehhez az kell, hogy az utolsó fordulóban a Bietigheim több pontot szerezzen a Buducsnoszt ellen hazai pályán, mint a DVSC Schaeffler a svéd Sävehof vendégeként –, akkor a Metz, Esbjerg, Ikast hármasból kerülne ki az ellenfele.

Több variáció 

A HAON Köstner Vilmost, a DVSC kézilabdacsapata történetének legsikeresebb edzőjét kérte fel egy kis esélylatolgatásra. A kiváló szakember a Sport TV állandó szakértőjeként komoly rálátással bír a Bajnokok Ligája mezőnyére is, így kíváncsiak voltunk, mit gondol a cívisvárosiak lehetséges párharcáról. – Először is érdemes leszögezni, hogy a Loki egy éles Győrt győzött le egy csodálatos mérkőzésen múlt szombat este! – hangsúlyozta a mesteredzői címmel is bíró tréner. – A kisalföldiek nem szoktak egymás után kétszer kikapni, most sem szerettek volna, így egy nemzetközi szinten is nagy iramú találkozót láthattunk a Hódosban.

Ez a siker azt jelenti, hogy a mieink 13 forduló után 13 ponttal állnak az ötödik helyen, tehát nem csak éppen, hogy kivívták a továbbjutást, hanem magabiztosan lépnek tovább a csoportkörből.

Amennyiben a csapat megtartja ezt a helyezést, akkor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand vár majd rá. Ha a hatodik helyet szereznék meg Vámos Petráék, abban az esetben még három lehetséges ellenfele is lehet. Az A csoport jelenlegi elsője, a francia Metz hazai pályán fogadja a Ferencvárost, a második dán Esbjerg a román Rapid otthonában lép pályára, míg a jelenlegi harmadik dán Ikast a Vipers vendége lesz, így valószínűleg az Ikast lenne a rivális. Utóbbi egy tempó kézilabdát játszó együttes, amely tavaly harmadik helyen végzett a bajnokságban és megnyerte az EHF-Európa-ligát.Egy komoly fizikai magassági fölénnyel rendelkező csapatról van szó, amely ilyen szempontból emlékeztet az őszi, jó Bietigheimre.

Ezek az együttesek erősebbnek tűnnek a DVSC-nél, de marketing szempontból egyértelműen a Vipers elleni párharc lenne a legjobb.

A norvégok valamennyit gyengültek a távozókkal, bár kétségtelen, hogy mostanra stabilizálódott a formájuk, a Ferencvárost is magabiztosan verték az elmúlt hétvégén – mondta el Köstner Vilmos.

loki-dvsc-schaeffler-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen-kezilabda-debreceni-vsc-kostner-vilmos-bajnokok-ligaja
Köstner Vilmos
Forrás: Kiss Annamarie

Szabó Nina visszatért

A Lokira két idegenbeli mérkőzés vár a héten: szerdán 17 órától a Vasas, míg vasárnap 16 órától pedig a svéd bajnok IK Sävehof otthonában lépnek pályára Hornyák Dóráék. A csapathoz kapcsolódó hír, hogy Hámori Konszuéla múlt szombati sérülése után visszarendelték az MTK-Budapest együttesének nyáron kölcsönadott Szabó Ninát. A játékos hétfőn már a csapattal edzett.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport állása

1. Győri Audi ETO KC 13 11 0 2 400–324 22

2. Odense Handbold 13 9 1 3 432–334 19

3. CSM Bucuresti 13 8 1 4 389–337 17

4. Brest Bretagne Handball 13 7 2 4 367–335 16

5. DVSC Schaeffler 13 6 1 6 358–387 13

6. SG BBM Bietigheim 13 6 0 7 380–386 12

7. WHC Buducsnost BEMAX 13 2 1 10 295–399 5

8. IK Sävehof 13 0 0 13 315–434 0

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában