Labdarúgás

2024.02.29. 16:06

Dzsudzsák Balázsnak ezúttal sem jött össze a kupagyőzelem

A DVSC nagy esélyt szalasztott el a Ferencváros ellen a Magyar Kupában, a csapatkapitány pedig még büntetőt sem rúghatott.

Haon.hu

Cristian Ramirez (balra) és Dzsudzsák Balázs

Fotó: Molnár Péter

Kétszer volt esélye, de egyszer sem rúghatott tizenegyest Dzsudzsák Balázs a Magyar Kupában – írja a borsonline.hu. A Debreceni VSC a nyolcaddöntőben tizenegyespárbajban esett ki a Ferencváros ellen, a Loki pedig hiába játszott 75 percet emberelőnyben, csak egyenlíteni tudott a Fradi ellen, a győztes gólt nem tudta megszerezni. A rendes játékidőben a hazai DVSC büntetőből egyenlített. Ezt alapesetben a 37 éves csapatkapitány is rúghatta volna, ő azonban átadta a lehetőséget Bárány Donátnak. Ő ugyan elsőre hibázott, de másodjára a kipattanóból betalált a kapuba.

Ő lett volna az ötödik?

Érdekesség, hogy a tizenegyespárbajban sem próbálkozhatott Dzsudzsák – hívta fel rá a figyelmet portál. A honlapon az olvasható, hogy minden bizonnyal ő lett volna az ötödik lövő, de mivel a debreceniek részéről Kocsis Dominik hibázott, a fradisták meg tökéletesen rúgtak, rá már nem kerülhetett sor. Érthetően elkeseredett vette tudomásul a kiesést, az M4 Sport felvétele arról árulkodik, hogy a könnyeivel is küszködött amiatt, hogy idén is lemaradt nagy álmáról.

Dzudzsák Balázs csalódottan vonult be az öltözőbe
Forrás: m4sport.hu

Megvalósulhat-e még az álma?

Dzsudzsák ugyanis nagyon készült a kupadöntőre. A 109-szeres válogatottsági rekorder 2022 novemberében a görögök ellen a Puskás Arénában búcsúzott a nemzeti csapattól. Akkor arról beszélt, egyszer még visszatérne a stadionba.

A Debrecennel kupát kell nyernem. Az az egy trófeám még hiányzik. Magyar Kupa címem még nincs. A Puskásban játszani újra?! Naná, hogy ott akarok lenni és megnyerni végre az hiányzó magyar kupát!

 – nyilatkozta korábban a Mandinernek a terveiről Dzsudzsák, akiről tavaly nyáron újabb egy évvel hosszabbította meg szerződését a DVSC-nél. A cikkben kitérnek arra is, hogy egyelőre nincs hír, nyártól mit tervez, marad-e még egy évet, vagy befejezi profi pályafutását. Elszántságát ismerve nem kizárt, hogy még egy szezonnak nekivág, már csak a kupasikerért is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában