Vízilabda

2024.01.05. 10:16

Vízilabda Eb: A Debrecenben nevelkedett Fekete Gergő volt a görögök ellen az egyik legjobb

A DVSE korábbi pólósa hiába zörgette meg háromszor is az ellenfél hálóját, két góllal kikapott a fiatal magyar csapat.

Tóth Huba Elemér

Fekete Gergőt Debrecenben jól ismerik

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A magyar vízilabda-válogatott a görögök ellen mutatkozott be az Európa-bajnokságon csütörtökön. Érdekesség, hogy hazánk legjobbjainál öt olyan játékos is helyet kapott a tizenhármas meccskeretben, akik életük első világversenyén vesznek részt. A DVSE-nél nevelkedett Fekete Gergő már a rutinosabbak között, 31. alkalommal segíthette a felnőtt válogatottat.

A jelenleg a Ferencvárosban vízlabdázó Fekete Gergő a hellének ellen megszerezte válogatottunknak a vezetést, és a folytatásban is remekül játszott. Kádár Kálmán egykori tanítványa később ötméteresből is eredményes volt, majd az utolsó negyedben szabaddobásból hatalmas gólt szerzett. 

Bár a magyar csapat az utolsó utáni percig küzdött, de végül a nagyobb rutin és néhány nüansz az ellenfél javára döntött. Pólósaink következőnek szombaton 17 órától ugranak medencébe, és találkoznak azzal a georgiai együttessel, amely a nyitómeccsen 22–5-re kikapott Olaszországtól.

Férfi vízilabda Eb, B csoport, 1. forduló:

Görögország-Magyarország 10–8 (2–1, 3–2, 2–3, 3–2)

Magyarország: Bányai – Vigvári Vendel, Fekete G. 3, Pohl, Molnár E., Burián 2, Tátrai D. 2. Csere: Hárai, Nagy Ádám 1, Vigvári Vince, Vismeg Zs., Kovács P. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt

Emberelőny-kihasználás: 11/4, ill. 8/2

Kettősemberelőny-kihasználás: 1/0, ill. 1/0

Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 1/1

Kipontozódott: Nagy Ádám (31. p.). Kiállítva (végleg, cserével): Papanasztasziu (20. p.), Hárai (26. p.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában