Labdarúgás

2024.01.10. 15:15

Pályára lép a DVSC Törökországban

A debreceniek román ellenféllel mérkőznek.

Haon.hu

A debreceniek a győzelemért lépnek pályára

Forrás: Napló-archív

Csütörtökön vívja a törökországi edzőtábor első felkészülési mérkőzését a DVSC. Csapatunk magyar idő szerint 15.30-kor lép pályára a román Petrolul Ploiesti ellen (online stream-es közvetítés ezúttal technikai okok miatt valószínűleg nem lesz), a következőkben igyekszünk bemutatni csütörtöki ellenfelünket – írta a dvsc.hu. 

A Petrolul patinás klub, 1924-ben alapították, tehát idén ünnepli 100. születésnapját. 4-szeres bajnokcsapat (igaz, utoljára 1966-ban nyerte meg az első osztályt), 3-szoros román kupagyőztes, legutóbb 2013-ban hódította el a trófeát. Ellenfelünk jelenleg a 10. helyen áll a 16 csapatos román pontvadászatban, de lemaradása a felsőházi rájátszást érő 6. pozíciótól mindössze 3 pont. Érdekesség, hogy 21 forduló alatt több mérkőzést (5-ötöt) nyert, mint vesztett (4-et), és csak rengeteg (12) döntetlenje miatt nem tartozik pillanatnyilag a közvetlen élbolyhoz. 

Parázs meccs lehet

A két klub keretének értéke a Transfermarkt szerint közel azonos, tehát kifejezetten jó játékerőt képviselő csapatról van szó. A 48 éves Florin Pirvu vezetőedző együttesében többek között cseh, holland, portugál, elefántcsontparti, japán, brazil, nigériai és grúz légiós is található, igencsak nemzetközi alakulatról beszélhetünk. A keretből kiemelkedik a brazil Jair, aki már 5 gólnál és 5 gólpassznál jár a bajnokságban, mellette megemlítendő a mostani szezonban szintén 5 találatot jegyző, 30-szoros válogatott, korábban Kisvárdán, Diósgyőrben és az MTK-ban is megfordult Gheorghe Grozav. Fontos megjegyezni, hogy a Ploiesti a felkészülés más szakaszában jár, mint a Loki, hiszen a jövő héten már bajnokit vív a Dinamo Bukarest ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában