Labdarúgás

2024.01.31. 16:30

A szurkolókról, a remek fiatalokról és újabb távozókról is beszéltek a DVSC vezetői – fotókkal

A Debreceni VSC együttesének képviselői azt is elmondták, mik a célok a tavaszi folytatásban.

Orosz Krisztofer

Balról: Jorgo Pellumbi, Szuhodovszki Soma, Szrdjan Blagojevics vezetőedző, Ike Thierry Zaengel klubelnök, Makray Balázs cégvezető, Kocsis Dominik és Thor Úlfarsson a szerdai sajtótájékoztatón

Forrás: Czinege Melinda

Arra szeretném kérni a szurkolókat, hogy minél több meccsre jöjjenek!

– hangzott el a Loki tavaszi szezon előtti sajtótájékoztatóján a klub elnöke, Ike Thierry Zaengel szájából. A szerdai eseményen a klub képviselői immár szokásos módon bemutatták a téli átigazolási időszakban szerzett futballistákat, beszéltek a rövid, illetve hosszú távú terveikről, továbbá a labdarúgók is elárulták, miért választották a debreceni együttest.

Az esemény előtt pár perccel jelentették be, hogy Kocsis Dominik Debrecenben folytatja pályafutását. Természetesen a friss igazolás is jelen volt a sajtótájékoztatón.

Hosszú napokon vagyok túl, tegnap érkeztem a városba. Azt sajnálom, hogy a felkészülést nem tudtam a srácokkal együtt végezni, de alig várom, hogy belevessem magam a munkába

– kezdte rövid bemutatkozását a legújabb Loki-játékos. 

Kellenek a szurkolók 

A DVSC elnöke, Ike Thierry Zaengel az ilyenkor szokásos módon az elmúlt évekről beszélt. Kiemelte, még fejlődnie kell a csapatnak. – Két évvel ezelőtt azt mondtam, hogy három esztendőre gondolkozunk. A változások, amelyek zajlanak a klub körül, a fejlődés érdekében történnek. A fejlesztés része volt Szrdjan Blagojevics is, teljesen más szintre emelte a klubot. Mindennap azon dolgozunk, hogy jobbak legyünk. Arra szeretném kérni a szurkolókat, hogy minél több meccsre jöjjenek. A nemzetközi meccseken és az FTC ellen telt ház volt, de még több emberre van szükségünk. Fantasztikus ultráink vannak, de mindenkire szükségünk van. Gyönyörű stadionja van a városnak, amelyben egyre többen vannak, de ennél is jobbnak kell lennünk. Az örökség és a történelem ennek a klubnak a védjegye, ezért a múzeum is el fog készülni, erre is szüksége van a fanatikusainknak – fejezte be mondandóját. 

Fókuszban a fiatalok 

Makray Balázs cégvezető köszöntötte az összegyűlteket, s elsőként azt hangsúlyozta, minél magasabb szintre szeretnének kerülni.

Mindenki tudja, hogy pozitívan gondolkodunk, mindig fentebb szeretnénk lépni. A küldetésünk az állandó fejlődés, igaz ez az akadémiánkra is. Amióta átvettük a klubot, mindenben sikerült magasabb polcra kerülni. Külön hangsúlyt fektetünk a fiatalokra, az igazolások pedig abszolút a jövőnek szólnak

– kezdte. A szakember említést tett többek között a tavaly távozó Baráth Péterről is. – Azt nem lehet várni, hogy egyik napról a másikra minden klappoljon, hiszen mindenhez idő kell. Nem csupán azért szeretnénk saját nevelésű játékosokat alkalmazni, hogy megfeleljünk a fiatalszabálynak. Büszkék vagyunk például, hogy Baráth Pétert is sikerült kész játékossá nevelni, aki jelenleg a lengyel bajnoknál futballozik. Az érte kapott összeget igyekeztünk a lehető legjobban a klubba fektetni. A csapat vélhetően készen áll a kezdésre, de távozók még biztosan lesznek a következő napokban – nyilatkozta, majd hangsúlyozta: nem véletlen, hogy mind a négy érkező fiatal játékos, és sok szűrőn mentek keresztül, amíg idekerültek.

Hasznos volt a felkészülés 

A DVSC vezetőedzőjéről, Szrdjan Blagojevicsről ismert, hogy a kemény munka híve. A törökországi edzőtábor kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy minden játékelemet elsajátítsanak a futballisták. A programban szerepelt több edzőmeccs, s biztosan fizikailag is magasabb szintre emelték a játékosokat. A cívisvárosi tréner szerint készen állnak a bajnoki rajtra, a fiatalok pedig jó benyomást tettek rá. – Nem szeretem az ígéreteket és a nagy szavakat, de azt tudom, milyen minőségi munkát végeztünk Törökországban. Nagyon intenzív őszön vagyunk túl, s a tavaszi sem lesz könnyebb.

Bizalomra és türelemre van szükségünk, továbbá a szurkolók támogatására is. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a sikerért. Büszke vagyok a fiatal játékosainkra, némileg meg is leptek, mennyire profin álltak a feladathoz

– mondta. 

Nagyon motivált a kezdés miatt

A DVSC szurkolóit karácsony előtt örvendeztette meg a klub Szuhodovszki Soma leigazolásával. A több poszton is bevethető játékos már az edzőmérkőzéseken is sokszor kitűnt a mezőnyből, s valószínűleg tőle várnak a legtöbbet a szurkolók a tavaszi folytatásban. Nem is csoda, hiszen a tehetséges karmester Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette már, az olasz szakember pedig pályára is küldte a Montenegró elleni meccsen. A futballista az eseményen elmondta, remekül beilleszkedett a csapatba, s alig várja, hogy bizonyítson a szurkolóknak.

Remekül érzem magam Debrecenben, de a munkán van a hangsúly. Rendkívül hosszú edzőtábor van mögöttünk, ez volt a leghosszabb karrierem során. Örülök, hogy a DVSC-hez csatlakoztam, remélem, a legjobb döntést hoztam. Bizonyítani szeretném, hogy egy jó játékost igazolt a klub

– fogalmazott. 

CM20240131_DVSC szezonnyitó_HAON (23)
Forrás: Czinege Melinda

Sikerült beilleszkednie

Minden kétséget kizáróan a piros-fehéreknek szükségük volt egy ballábas belső védőre Sylvain Deslandes nyári távozása miatt. A vezetők választása az albán válogatott Jorgo Pellumbira esett. A bekk is szerephez jutott már a felkészülési meccseken, s látszik rajta, jó kapcsolatot ápol a labdával. Pellumbi hangsúlyozta, remek csapatba írt alá. – Az első naptól kezdve mindenki barátságosan fogadott. Remélem, minél hamarabb be tudom bizonyítani, hogy mire vagyok képes – folytatta szűkszavúan a légiós. 

Jönni fognak a gólok?

A legnagyobb médiafelhajtást Thor Úlfarsson szerződtetése keltette a januári átigazolási időszakban, hiszen az USA-ból sikerült őt leigazolni. A Houston Dynamo egykori csatára ezzel a keret legértékesebb tagja lett, s biztosak lehetünk benne, mihamarabb igyekszik törleszteni a vételárát. A másfél millió eurós árcédulával ellátott csatárnak Bárány Donát mellett nem lesz könnyű dolga, ám ambiciózusan nyilatkozott az eseményen.

Az első benyomásaim kiválóak, úgy érzem, a karrierem szempontjából ennek kellett következnie. Az együttes remek futballistákból áll, nekem is meg kell küzdenem a helyemért

– árulta el a támadó. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában