Röplabda

2023.12.25. 11:24

Szombathy András: Fordulóról fordulóra lettek ügyesebbek a lányok

A debreceni röpisek mögött kiváló szezon van.

Haon.hu

A debreceni szakember büszke az idei esztendőre

Forrás: Eötvös-archív

Befejeződtek az utánpótlás bajnokságok alapszakaszai. A téli szünetben is új információkkal szeretnénk szolgáni, ezért mind a nyolc csapatunk edzőjét és csapatkapitányát megkérdezzük, hogy mit gondolnak csapatuk szeptembertől a téli szünetig nyújtott játékáról, teljesítményéről. Ezúttal Szombathy Andrást, az U15 "A" gárda edzőjét kérdezték – írták a klub Facebook-oldalán. 

– Két éve kezdtem el ezzel a csapattal dolgozni, a játékosok akkor 11-13 évesek voltak, többségük akkor kezdett el röplabdázni. Nagyon motiváltak voltak, gyorsan fejlődtek, már akkor is voltak szép eredményeink. Egy év múlva a 14 évesek átkerültek Gyula Zoltán kollégámhoz, ők az U15-ös korosztályban játszottak és szereztek új ismereteket. A 2010-ben született és még fiatalabb játékosokkal pedig tavaly az U13-as korosztályban volt egy szép évünk. 

Az idei szezonban nem volt elvárás a feljutás a csapattal szemben, de fordulóról fordulóra egyre ügyesebbek lettek a lányok, szeptemberben gyorsan megtanulták a posztos játékot és már az első fordulóban azzal kezdtük a mérkőzést. Igaz akkor még vissza kellett térnünk a sima forgásra, mert játékszituációban még nem voltak magabiztosak, de további gyakorlások után a második fordulótól kezdve már végig posztok szerint játszottunk.

Hamar a tabella élén találtuk magunkat – kezdte. 

Sokat kell még fejlődniük 

– Az UTE elleni 0:1-ről megnyert mérkőzés után gondoltunk először arra, hogy akár meg is nyerhetjük a bajnokságot. Az alapszakaz utolsó fordulója nem teljesen úgy alakult, ahogy azt szerettük volna, de végül sikerült a harmadik osztály keleti csoportjának az első helyen állnunk. A II. osztályú bajnokságba való feljutásért a Miskolci Sportiskola elleni első két szettben szépen játszott a csapat, a következő kettőben kevésbé, de 3:1-re megnyertük a találkozót, a Kistarcsa ellen pedig 3:0-ra nyertünk, így sikerült a feljutás. 

Nagy öröm számunkra, hogy az Eötvös Mikulás Kupát is sikerült itthon tartani. Januártól sokkal jobb csapatokkal fogunk a II. osztályban találkozni, biztos jönnek majd nagy vereségek is, de igyekszünk erre is felkészülni és az apró részsikereknek is örülni. Tudjuk, hogy technikailag, taktikailag és koncentrációban is sokat kell még fejlődnünk, de egyelőre annak örülünk, hogy a felnőtt és az U20 „A” csapaton kívül a miénk a harmadik együttes az egyesületben, amely a II. osztályban szerepel.

Nagyon örülnénk, ha ezt a II. osztályú tagságot a bajnokság végén is meg tudnánk tartani – mondta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában