Röplabda

2023.12.03. 19:42

Nagyon sokat érhet a Kazincbarcikán elért győzelem!

A Debreceni Egyetem alakulata három szettben lerendezte a rangadót a Vegyész csarnokában.

Haon.hu

Jogos a debreceni öröm

Forrás: Czinege Melinda

A DEAC férfi röplabdacsapatára papíron rangadó várt a Kazincbarcika otthonában vasárnap délután. Szerencsére Fodor Antal tanítványai végig uralták a mérkőzést, így magabiztosan zsebelték be a három pontot.
Az első szettben a hazaiak egyszer sem vezettek, ebből kiindulva megérdemelten szerezte meg a vezetést az egyetemi gárda. Folyamatosan nőtt a fór, a Vegyész mestere 8:13-nál kért először időt. Ezt követően sem lassítottak a hajdúságiak, előbb Kiss Imre, majd Pavliuk jelentkezett egy ásszal (10:18). A hajrában Bagics két parádés nyitását lehetett kiemelni, végül Cziczlavicz pontatlan szervájával zárult a periódus (14:25).
A második játékrészben egy 6:0-s sorozatot produkáltak az egyetemisták, ennek köszönhetően 8:8-ról 8:14-re módosult az állás. Ez a szakasz döntően befolyásolta a folytatást, mivel a hazaiak nem tudták eltüntetni a hátrányukat. A végjátékban Pavliuk és Willian termelte a pontokat (19:25).
A harmadik felvonás sem hozott fordulatot, viszonylag hamar sikerült meglógni a Debrecennek (5:11). A folytatásban sem úgy tűnt, hogy kiengednék a kezükből Bán Viktorék az irányítást, Bibók megingása után már tízre nőtt a különbség (9:19). Ez a differencia a végéig is megmaradt (15:25).

Ezzel a szép sikerrel a DEAC közelebb került ahhoz, hogy az alapszakaszt a legjobb négyben zárja  – tudósított az egyetemisták oldala.

A cívisvárosiak legközelebb is idegenben lépnek pályára az Extraligában, a szegediek vendégei lesznek december 10-én, vasárnap 18 órától.

Extraliga
GreenPlan-VRCK-DEAC 0:3 (14:25, 19:25, 15:25)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában