Jótékonyság

2023.12.15. 13:36

DVSC: A szeretetből sosem elég - fotókkal

A Loki két jótékonysági akció adományaival is igyekszik segíteni a rászoruló családokon.

Tóth Huba Elemér

Bárány Donát, Makray Balázs, Törő András, Szécsi Márk és Ferenczi János

Fotó: KISS ANNAMARIE

A DVSC idén is több adománygyűjtő, jótékonysági akcióhoz is kapcsolódott a rászorulók érdekében, a sportszervezet a karácsonyhoz közeledvén is támogatott több kezdeményezést. Mint beszámoltunk róla, a Loki kedden a várossal együttműködve a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány gondozottjait lepte meg ajándékokkal, pénteken pedig az „Egyszülős Központ (karácsonyi nagykövet)” és a „Karitatív Testület – Szeretetdoboz akció” kapcsán adott át ajándékokat a pallagi akadémián.

Makray Balázs cégvezető révén a DVSC volt a Sportolók az Egyszülősökért program egyik karácsonyi nagykövete.

Ezen kezdeményezésben az ország sportegyesületei és sportolói vettek részt, ezáltal 400 egyszülős családnak lesz boldogabb a szeretet ünnepe. – Az Egyszülős Központ felkérésére azonnal igent mondtunk, szívesen vettünk részt ebben a programban is. Kétszáz csomagot Budapesten, kétszázat pedig több vidéki térségben osztanak szét. 

Természetesen a labdarúgók is jótékonykodtak, hiszen ők is tudják, hogy ezzel örömet csempészhetnek a családok mindennapjaiba

 – mondta a cégvezető, majd néhány meghívott szülő részére az adományokat Bárány Donát, Szécsi Márk és Ferenczi János adta át.

A szeretetdobozok is megteltek

Az előző évekhez hasonlóan a Loki a Debreceni Karitatív Testület adventi szeretetdoboz akciójában is részt vett. Ennek kapcsán a klub korábban dobozokat helyezett ki a pallagi akadémiára, illetve az ajándékboltba. A szervezők elsősorban tartós élelmiszereket, tisztálkodási és tisztítószereket, ruhákat, valamint játékokat vártak annak érdekében, hogy a rászoruló családoknak segíthessenek. A futballisták és a dolgozók mellett a szurkolók is segíthettek. Makray Balázs elmondta, hogy igyekeztek csatlakozni minél több kezdeményezéshez. 

A Debreceni Karitatív Testülettel már több évre visszamenőleg, rendszeresen segítjük egymást, és folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Idén is hozzájárultunk a karácsonyi adománygyűjtéshez, természetesen a játékosoktól kezdve valamennyi stábtagon keresztül mindenki szeretett volna valamivel segíteni. Jó érzés, hogy ennyi adományt juttathatunk el rászoruló és nehezebb körülmények között élő családokhoz

 – hangoztatta Makray Balázs, aki azt is elmondta, hogy nem csak ebben az időszakban, hanem máskor is igyekeznek adakozni, mert a DVSC-re mindig lehet számítani.

Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke azt hangsúlyozta, hogy a cívisvárosban nagy az összetartó erő. – A mostani jótékonysági projektben is rengetegen vettek részt, amiért nagy hálával tartoznak. Nagyon sok helyszínen gyűjtöttünk, örömmel fogadtuk az adományokat. 

Rendkívül sok szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez, előreláthatólag 2000 dobozt tudtunk megtölteni, amelyeket a következő napokban osztunk szét a városban a rászorulók között.

– Köszönjük a DVSC-nek, hogy rendszeresen együttműködnek velünk – nyilatkozta. Törő András végül azzal zárta, hogy bizonyára a Loki által felajánlott csomagok is boldogabbá tehetik néhány család karácsonyát. 

Az esemény végén a Loki három játékosa, Ferenczi János, Szécsi Márk és Bárány Donát továbbította a dobozokat, amelyeket a megjelent nehéz sorsúak örömmel fogadták.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában