DEAC

2023.11.10. 17:19

Nyolcaddöntőig jutott Battai Sugár az algíri vívóvilágkupán

A DEAC sportolója lett a legjobb magyar.

Haon.hu

Battai Sugár a 12. helyen végzett

Forrás: hunfencing.hu

A három főtáblára jutott magyar női versenyző közül Battai Sugár szerepelt a legjobban a kardozók algíri szezonnyitó világkupaversenyén, melyen a 12. helyen zárt, írja az MTI.

Az olimpiai kvalifikációs sorozatba is számító algériai viadalon Márton Anna térdműtétje után nem indult, a nyolc magyarból pedig a Mártonnal júliusban világbajnok, egyaránt kétszeres vb-győztes Battai, Pusztai Liza és Szűcs Luca került fel a 64-es táblára a csütörtöki selejtezőből.

A magyar szövetség honlapja szerint a pénteki folytatás egyedül a debreceni kardozónak sikerült jól. Pusztait az azeri Valeriya Bolshakova verte 15-12-re, míg Szűcsöt az olasz Michela Battiston 15-11-re.

Battai Sugár csapattársaival ellentétben kiválóan nyitotta a napot, a dél-koreai Kim Dzsi Jungot 15-12-re legyőzte, majd a következő körben a francia Sarah Noutcha ellen is magabiztosan nyert (15-11). A nyolcaddöntőben aztán a második kiemelt, szintén francia Sara Balzerrel már nem bírt (6-15) a 20 éves tehetség, így a 12. helyen fejezte be az egyéni viadalt.

Algírban szombaton a férfiak egyéniben küzdenek a 64-es főtáblán, melyen öt magyar szerepel, majd vasárnap a férfi és női csapatversenyt rendezik meg.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában