Úszás

2023.11.23. 15:23

Rendhagyó versenyen úsztak a Debreceni Búvárklub sportolói

Kókai Dávid tanítványai magas színvonalú megmérettetésen hódították el a „Régiós vándorserleget”.

Tóth Huba Elemér

A hajdúságiak remekül teljesítettek

Forrás: Kókai Dávid-archív

A búvársportban formabontó versenyen vett részt a cívisváros 15 uszonyosúszója, akik az egri Bitskey Aladár Uszodában ugrottak medencébe múlt vasárnap. Az esemény színvonalát emelte, hogy a hagyományos lebonyolítással ellentétben ezúttal az ország legjobb uszonyosai három csapatba – keleti, déli és nyugati régió – szerveződtek, és küzdöttek meg egymással a „Régiós vándorserleg” elnyeréséért. Örömteli hír, hogy a Debreceni Búvárklub gyermek, serdülő, ifjúsági, valamint felnőtt korosztályba tartozó tehetségei a keleti régió csapatával az élen végeztek. A Hajdú-Bihar vármegyei delegációból többen is futamot nyertek, és időeredményeikkel sok ponttal járultak hozzá a végső sikerhez. 

Különleges színfolt 

Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub vezetője a Haonnak elmondta, a barátságos rivalizálás és a sport iránti szenvedély a versenyzőket szinte mindig összehozza. – A mostani esemény is kiváló lehetőséget nyújtott a tapasztalatcserére és a közösségépítésre, az pedig kimondottan különleges volt, hogy ezúttal más egyesületekkel – Mátrai Erőmű Búvárklub és Vízisport Klub Eger – közösen érhettük el céljaink. Nagyszerű, ha az uszonyosúszók más szisztémában is megtanulnak versenyezni, ezáltal is tanulnak és fejlődnek. Rajtunk, edzőkön, csapatvezetőkön is sok múlott, hogy milyen kritériumok szerint alakítjuk ki a régiós csapatot. 

Összességében jól teljesítettünk, az ifjúsági és felnőtt korosztályban remek időeredmények születtek.

A Debreceni Búvárklub sportolói közül a legkisebb korosztálytól a legnagyobbakig sokan az élbolyban végeztek, a serleg megszerzése pedig hab a tortán. Ez a megmérettetés különleges színfoltja volt az éves versenynaptárnak. A csapatunk tagjai egyöntetűen jól érezték magukat, reméljük, hogy lesz folytatása a mostani eseménynek – hangoztatta. 

Még két verseny van 

Kókai Dávid arról is beszélt, hogy sportolóival továbbra is szorgalmasan készülnek, hiszen az idei esztendőben még két versenyen vesznek részt. – Két hét múlva a kecskeméti Uszonyosúszó Junior Világkupán 9-10 fővel veszünk részt, amely jó erőfelmérő lesz a fiataloknak, bizonyára az érmekért is nagyon meg kell harcolni. Ezen kívül még az év utolsó eseményeként a cápa, serdülő és junior korosztályok országos bajnokságára látogatunk Dunaújvárosba – zárta gondolatait a szakember. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában