Salakmotor

2023.10.25. 11:20

Magosi Norbert az elődöntőig jutott

A SpeedWolf Debrecen 48 esztendős salakosa Krskóban búcsúztatta a versenyszezont.

Boros Norbert

Magosi Norbert töretlenül képviseli Debrecent

Forrás: Boros Norbert-archív

Az idény utolsó salakmotorversenyét rendezték az elmúlt hét végén Szlovéniában, a IV. AMD Krsko Kupának a korábbi Grand Prix-nagydíjakról jól ismert Matija Gubec Stadion ad otthont. 

A nemzetközi meghívásos viadalon hat ország – Szlovénia, Lengyelország, Olaszország, Németország, Magyarország, Dánia – 12 versenyzője mérte össze erejét, hazánkat Magosi Norbert képviselte. 

A lebonyolítási szisztéma értelmében 12 alapfutamot rendeztek, majd nyolc versenyző két elődöntőben, ezt követően a legjobb négy a fináléban mérte össze erejét. A SpeedWolf Debrecen salakszórója a négy alapfutam során háromszor végzett a harmadik és egyszer a negyedik helyen, így a 9. pozícióban zárta ezt az etapot. Bár Magosi kicsúszott a legjobb nyolc közül, viszont a szlovén Denis Stojs sérülés miatt visszalépett a további küzdelmektől, ezért a magyar pilóta az elődöntőben is starthoz állhatott. A döntőbe jutásért kiírt etapban Magosi a szlovén Nick Skorja és a dán William Drejer mögött, de a német Julian Kuny előtt ért célba, így összesítésben a hetedik pozícióban zárt. A legjobbak csatáját a viadal legnagyobb favoritja, Skorja nyerte, akinek a győzelme teljesen megérdemelt volt, hiszen valamennyi futamában diadalmaskodott. A krskói vaspapucsos mögött honfitársa, Anze Grmek végzett, míg nagy meglepetésre az olasz Nicolas Vicentin állhatott fel a dobogó harmadik fokára, mivel maga mögött tartotta Drejert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában