Salakmotor

2023.10.19. 17:27

Magosi Norbert Ausztria után Szlovéniában áll starthoz

A SpeedWolf Debrecen doyenje Krskóban búcsúztatja a versenyszezont.

Haon.hu

Forrás: Boros Norbert

Szlovéniában is a végéhez érkezett a salakmotoros idény, ebben a szezonban utoljára rendeznek oválpályás megmérettetést a déli szomszédunknál a hét végén: a IV. AMD Krsko Kupának és a II. Matija Duh-emlékversenynek szombaton 16 órától a Matija Gubec Stadion ad otthont.

A nemzetközi meghívásos viadalra nyolc országból szerződtettek vaspapucsosokat, hazánkat egyedüli magyar résztvevőként Magosi Norbert képviseli. Az immár ötszörös egyéni magyar bajnoknak Nagy-Britanniából, Szlovéniából, Lengyelországból, Hollandiából Olaszországból, Németországból és Dániából érkező riválisokkal kell megmérkőznie az AMD Krsko Kupán. A mezőnyből a legnagyobb favoritnak a hazaiak menője, Nick Skorja számít, a szlovén salakszóró mellett az olasz Paco Castagna, a német Celina Liebmann, a dán William Drejer, a brit Jack Smith és a szintén szlovén Anze Grmek szereplésére külön kíváncsiak a szurkolók.

A felnőttek mellett az ifjúságiak mezőnye is harcba száll Krskóban, a 250ccm-esek számára kiírt II. Matija Duh-emlékversenyen nyolc tehetség méri össze a tudását. A listáról hiányzik a debreceni Lovas Zoltán, aki a hivatalos sportolói Facebook-oldalán jelentette be, hogy a csapata azt a döntést hozta, miszerint idén már nem áll több versenyen starthoz. A 15 éves reménység hozzátette, az október 23-án, a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadionban megrendezendő nyílt napon még motorra ül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában