Kézilabda

2023.10.28. 17:37

Minket nem nézhet le senki: a DVSC Schaeffler nagyon megverte a Brestet! - fotókkal

Káprázatos teljesítményt nyújtottak a lányok.

Orosz Krisztofer

Forrás: Molnár Péter

Az MTK elleni fölényes győzelmet követően sem pihenhetett sokat a DVSC Schaeffler, hiszen szombaton 16 órától már a Bajnokok Ligájában volt jelenése a lányoknak. Füzi-Tóvizi Petráék a Brest együttesét fogadták a Hódosban. Előzetesen a franciák számítottak a találkozó esélyeseinek, de a játékosok és Szilágyi Zoltán is hangoztatta, nem feltartott kezekkel fognak pályára lépni. A debreceni csarnok újfent szépen megtelt a kezdésre, a kilátogatók pedig bizakodtak a jó eredmény elérésében. 

Nem bírtak Hámorival

A találkozót a fekete mezes gall csapat kezdte, de olyannyira zártan védekeztek a rózsaszínben játszó hazaiak, hogy a bíró elvette tőlük a labdát, Töpfner pedig megszerezte a vezetést. Érdekes játékvezetői ítélet után a franciák hamar ki is egyenlítettek. A 4. percben már a második büntetőjét értékesítette Töpfner, de a vendégek hamar egalizáltak. Nagyon lendületesen kézilabdáztak a hazaiak, Töpfner pedig harmadik találatát is megszerezte (3–2). A 7. minutumban megfogyatkozott két percre a Loki, de a hétméterest védte Gabriel. A kiegészülést követően 5–4 állt az eredményjelzőn, remekül védekeztek a hajdúságiak. A félidő feléhez érve kiegyenlítettek a franciák (8–8), s mindkét fél emberhátrányban kézizett. Hámori Konszuéla játékával nem tudtak mit kezdeni a vendégek az első játékrészben, rendre hetesek árán állították meg a debrecenit. Az utolsó 10 percre hazai vezetéssel fordultak a felek, ám a játékvezetők mindent megtettek, hogy gördülékenyebben támadhassanak a brestiek, sorra születtek az érthetetlen ítéletek. A 25. minutumban megszerezhették volna a vezetést a fekete mezesek, de Bartulovics védte a hétméterest. Az első félidő legvégén Petrus Mirtill találata azt jelentette, hogy 15–14-re a DVSC Schaeffler vezetett a szünetben! 

Sorra jöttek a szebbnél szebb találatok

A fordulást követően Töpfner ismét büntetőből volt eredményes, de hamar jött a franciák válasza, s rögtön utána ki is egyenlítettek. Igyekezett tartani a lépést a Loki, Petrus és Vámos is ihletett formában játszott. Elképesztően lüktető volt a játék, egyik csapat sem akart visszavenni a tempóból. Egy fantasztikus védekezés után Hámori növelte kétgólosra a hazai előnyt (20–18). Pár pillanattal később felrobbant a Hódos: Jovovics egyéni alakítását követően hárommal ment a Vasutas. A játékvezetők ismét a franciák segítségére siettek: újabb hazai kiállítás következett, de Bartulovics védett, az ellentámadásból Petrus négyre növelte a különbséget. Jovovics ismét betalált, már öt volt a riválisok között (23–18). A gallok igyekeztek összeszedni magukat, gyorsan szereztek is két gólt. Pokoli hangulat uralkodott a csarnokban, a lányok minden erejükkel küzdöttek. Az utolsó 10 percre 25–21-et mutatott az eredményjelző, teljes extázisban kézilabdáztak a hajdúsági lányok. Mindkét oldalon potyogtak a gólok, Petrus Mirtill azonban egészen elképesztő formában játszott, sorra dobta a szebbnél szebb találatokat (29–24). A vendégek hiába tettek meg mindent, az arroganciából kudarc lett: a DVSC Schaeffler tanári játékkal 31–24-re megverte a Brestet.

EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája csoportkör, 6. forduló, 

Vezette: Igor Covalciuc, Alexei Covalciuc

DVSC Schaeffler–Brest 31–24 (15–14)

DVSC Schaeffler: Catherine Gabriel – Hámori 3, Vámos 6, Töpfner 7 (5), Füzi-Tóvizi 1, Jovovics 2, Petrus 5 Cserék: Johansson, Bartulovics, Grosch, Csernyánszki 3, Planéta, Haggerty 1, Kelemen, Kácsor 3. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Brest: Filter – Cabral, Carlson 2, Mauny 1, Foppa 3, Maslova 9, Toublanc 5 (1) Cserék: Marinovics, Faure, Techer, Freriks, Cholevová, Delaye, Jarrige, Dembélé, Foggea, Barbosa 4 Vezetőedző: Pablo Morel

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában